Një ilaç që kuron sèmundjen HIV që konsiderohej si trajtim efikas për Còvid-19, nuk arrin të përmirësojë gjendjen e pacientëve me ínfeksion, thotë një studim britanik. Shkencëtarët e Universitetit Oxford përdorën lopinavir/ritonavir, por rezultatet treguan se nuk kishte asnjë efekt tek të shtruarit.

Iláçi anti HIV, i njohur si Kaletra dhe Aluvia është përdorur në spítalet e mbarë botës për të trajtuar sèmundjen, pavarësisht se nuk shfaqte asnjë shenjë tek pacíentët. Profesori Peter Horby foli për “House of Lords Science and Technology Comittee” duke thënë se rezultatet ishin pak a shumë të qarta.

“Ne i kemi parë rezultatet e lopinavir/ritonavir dhe nuk kanë treguar asnjë efekt. Është një tjetër iláç që është rekomanduar në shumë shtete, por e kemi parë se gjitashtu nuk funksionon”, tha ai.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*