Nga Genta Kaloci

Rasti Abazoviç në Malin e Zi!
Të tall pak leshtë unë, si thoni ju ëë se, ju jeni ku thërret qameti. Merre me lëng se mishi u hëng (megjse jam vegjetariane).
Me politikarë, media, analë, intelektuhalë antishqiptarë të pozitë/opozitës në të gjitha trevat shqiptare më detyron të shpreh dy rreshta për rastin e dinakut Abazoviç.
Patriotët me bateri të mbaruar i hidhen për gryke një politikani stofe në Mal të zi.
Marrim parasysh disa faktorë që zhvillohen zgjedhjet në atë territor klimë antishqiptare.
– Popullsia shqiptare ka lënë atdheun, tokat, trojat, shtëpitë duke ja mbathur nëpër botë.
– Loqeprerët shqipfolës shqetësohen për deklaratat e një politikani para zgjedhjeve në lojën e sllavëve.
– Me çfarë numrash do i mundësh sllavët në një vend ku shumica kanë ikur, pjesa tjetër nga frika janë konvertuar në turq e pjesa tjetër në sllavë??
– Atëherë, mundi në lojën e tyre që kanë bërë prej shekujsh.
– Përçarja me tezat patriotike kundër shqiptarëve. Los me nervin e nacionalizmit të dy palët.
Përdore këtë për të thithur/përçarë elektoratin malazez (plus ata shqiptarë të konvertuar).
Kjo formulë ka funksionuar në shekuj kundra nesh. Kanë tërhequr dykëmbshat antishqiptarë të shitur për dy pare duke përcjellë teza të tillë siç bëjnë prej tre dekadash.
Atëherë në këto raste bëj agjentin e dyfishtë. Ktheji këto deklarata të armikut/kundërshtarit/sllav në favorin tënd.
– Sidomos kur situata e pandemisë vështirëson pjesëmarrjen e diasporës shqiptare të malit të zi në zgjedhje.
– Si mund ti kthesh këto faktorë negativë pro vetes dhe çështjes shqiptare o trapat prej miliona dykëmbsha që jeni ofeza më e madhe e kombit dhe shqiptarizmit?
Ju nuk keni as tru (në të gjitha trojet pa përjashtim) se për mendim e llogjikë nuk bëhet fjalë faree.
Abazoviçit i heq kapelën për lojën e bukur që luajti në rrethana, kushte ekstreme dhe jashtzakonisht të vështira për të.
Vendimarrje të vështira, në kohë të vështira!
Ky element tregon se politika është lojë fjalësh dhe meqë je në një terren ku jatagani, pushka nuk bëjnë punë, atëherë do luftosh kundërshtarin duke e mundur në lojën e fëlliqur të tyre.
Si mund ta bësh këtë o loqeprerë??
Duke u fokusuar në objegtivin e shqiptarizmës me qëllim të qartë për të forcuar shqiptarizmën me mandate në vendimarrje.
Politika nuk është lojë e pastër.
Politika është art i mashtrimit dhe aftësia e bindjes. Meqënëse na thonë se serbët janë të zotët në mashtrim, grekët në dinakëri, atëherë los njësoj dhe futja sa krahu sapo të mundësh. Duke marrë parasysh këto duhet të lozësh lojën për të fituar ato që dëshiron.
Abazoviçi ua dha në darkë kënaqësinë (u tha ato që donin të dëgjonin nga një shqiptar “i sllavizuar” për nga mbiemri) dhe ua futi në mëngjes sa krahu me 4 mandate!
Ndërkoh që faktorin shqiptar në trojet e tyre sllavët i kishin lënë me një mandat simbolik për të tallur leshtë prej tre dekadash.
I dëbuan në kosovë serbët, pastaj politikarët pseudokumandarë dhe ngelën si maxhup nëpër botë.
I njëjti skenar në mal të zi, i dëbonin dhe bëjnë kumando në shtëpitë tuaja prej tre dekadash dhjerokracie.
Nuk më interesojnë justifikimet se përse është një mandat.
Nuk dua tia di as për justifikimet për vuajtjet, përndjekjet në shekuj gjithçka del në konkluzion se nuk ishin të zotët të mbronin veten, vendin, kombin, shtëpitë e tyre. Mua më intereson vetëm Rezultati.
Gjithçka tjetër që nuk jep retultatin e duhur është justifikim, jo argument. Tregon se Nuk ke punuar fort, me përkushtim, plan, organizim, mençuri, urtësi, por tregon dobësi, tërheqje që i ka bërë dëm çështjes në përgjithësi.
Jeta njeh, do dhe përkrah vetëm të zotin, siç na e thotë teoria e më të fortit, kapitalit!
Atëherë me këto parametra do zgjidhim problemin tonë në Mal të zi.
Kapito loqeprerë??
(Ju më ofendoni llogjikën, faktin, pashaportën e origjinës që jam shqiptare që e ndajmë së bashku. Ky etiketim është pak për ju çirak të dhjerokracisë antishqiptare berishjane rajonale.)
Mënyra sesi e lozi tregon se do kemi zhvillime interesante këtej e tutje.
Kushdo që i qëndron pas është pidh sëme dhe e ka kapur thelbin e lojës sllavogrekoturke në rajon.
Duke marrë parasysh ngjarjet në rajon (serbi/kosovë/shqipëri/mal i zi/maqedoni/greqi/turqi) kjo veprimtari tregon me përpikmëri matematikore se situata është përshkallëzim i viteve pune me faktorizimin e shqiptarizmës dhe mbylljen e llogarive të vjetra një herë e mirë.
Asgjë nuk është rastësi loqeprerë berishistë të rajonit. Nuk keni shpëtim!
Fundi juaj i paralajmëruar nga Rilindasit, Luftëtarët e çështjes shqiptare në shekuj, Noli dhe Enveri. Koshi i plerave të historisë ju pret një herë e mirë. Mjaft gostia juaj. Mjaft ka vuajtuar shqiptarizmi nga bajga si ju.
Analët pozitë/opozitë tani vidhni tekstin dhe fusni emrat e nj tj si tradhtorë dhe vetes si patriotë. Ashtu siç keni bërë me të gjitha artikujt e mi ndër vite!
Vjedhja, kopjimi ju shpëton në provim, mbase kaloni klasën, por nuk ja hidhni paq me provimin e jetës. Ngelni gjithmonë! Ju hedh, nxjerr jashtë!
Të gjithë do merrni atë që s’e keni menduar në shekuj se do e përjetoni.
Loqeprerët, çirakët dhe të cektit e të gjitha ideologjive sërish s’do kuptojnë gjë prej gjëje. Prandaj lum si ju që keni ndjekës, b/fajtorë e b/puntorë që të gënjeni veten për pak kohë akoma.
Abazoviç të lumtë! Albini mbase mëson diçka prej teje, se origjinën e keni të njëjtë, por fatkeqësisht i mbizotëron naiviteti që e ka marrë nga b/jetesa me kosokarët. Nuk ka faj se faktori ambjentalist ndikon në formimin e njeriut.
Mëso Albin! Mbase e nxjerr veten nga bataku i këshillkarëve, brenda të cilit ke rënë.
Megjithatë, përtej inatit të faktorit araboturkorusosllavogrek berishist, Ne/Shqiptarizmi do triunfoj në rajon.
Ps. Banda treshe vip dhe rrip (nuk ju kam harruar, si mundem?) Vitet nuk harrohen, nuk shkelet jeta, nuk falet koha e vjedhur prej afro 7 vitesh.
Apo jo kupola?
Meqënëse jetojmë në kapistallizëm do jua masim kokën sipas sistemit. E dua këtë sistem se kur do të jep mundësinë të bësh drejtësi me metodat më të mira që njeh njerëzimi! Mua më pëlqen më shumë ky se sistemi komunist për nga mënyra, metodat e Ndëshkimit! Të kënaq shpirtin brenda kornizave ligjore me vulë ndërkombëtare!
Ju të jetoni, Ne të vuajmë??
Ku e keni parë këtë film hollivudjan aman?? Të gjithë filmat hollivudjanë jua fusin në fund sa krahu. Te kjo fokusohuni!
Mirënjohje Zotit të ateistes së madhërishme!
Amiiin!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*