🇦🇱 | Grumbullimi paqësor dhe e drejta për të shprehur pakënaqësitë ndaj qeverisë janë shtylla të demokracive të shëndosha, por janë të drejta që duhen ushtruar paqësisht. Përdorimi i mjeteve piroteknike, sidomos kur vënë në shënjestër policinë, nuk është akt paqësor, është i papranueshëm dhe jodemokratik. Iu bëjmë thirrje të gjithë organizatorëve të protestës të ndalojnë aktet e dhunshme dhe të angazhohen në dialog konstruktiv.

🇺🇸 | The U.S. Embassy condemns the violence taking place during tonight’s protest. Peaceful assembly and the right to petition the government are hallmarks of healthy democracies, but they are rights that must be exercised peacefully. The use of pyrotechnics, especially when aimed at police, is not a peaceful act, is unacceptable, and undemocratic. We call on the organizers of the protest to stop the violent acts and engage in constructive dialogue.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*