Kulturë

Historia e Derrallave/ Rrëfimi i mbesës: Gjyshi i dha arkën me flori Ismail Qemalit që e emëroi ministër të Luftës, kurse babai u burgos dhe shiste nallane në Shkodër

Historia e Derrallave/ Rrëfimi i mbesës: Gjyshi i dha arkën me flori Ismail Qemalit që e emëroi ministër të Luftës, kurse babai u burgos dhe shiste nallane në Shkodër

Kjo është historia e panjohur e familjes së famshme Derralla me origjinë të hershme nga[Read More…]

Atentati qe shpertheu konfliktin në qytet midis komunisteve dhe nacionalisteve!

Atentati qe shpertheu konfliktin në qytet midis komunisteve dhe nacionalisteve!

Nga Ergys Alushi Atentati qe shpertheu konfliktin në qytet midis komunisteve dhe nacionalisteve! Pas atentatit[Read More…]

Një mëngjes Tetori, viti 1947,do të merrte jetë shkolla që në historinë e arsimit vlonjat dhe atij shqiptarë, do të njihej, gjimnazi “Ali Demi”

Një mëngjes Tetori, viti 1947,do të merrte jetë shkolla që në historinë e arsimit vlonjat dhe atij shqiptarë, do të njihej, gjimnazi “Ali Demi”

Nga Ergys Alushi Një mëngjes Tetori, viti 1947, përpara një godine të vogël dykatëshe, në[Read More…]

Kur i pari kryeministër i Monarkisë viztonte qytetin e Vlorës!  Ndodhte më 21 korrik të vitit 1929

Kur i pari kryeministër i Monarkisë viztonte qytetin e Vlorës! Ndodhte më 21 korrik të vitit 1929

Kur i pari kryeministër i Monarkisë viztonte qytetin e Vlorës! Ndodhte më 21 korrik të[Read More…]

Vazhdon edhe pas 30 vjetësh, pyetja e shefit: Cili ka vërejtje për mua?

Vazhdon edhe pas 30 vjetësh, pyetja e shefit: Cili ka vërejtje për mua?

Nga Ergys Alushi                        [Read More…]

Dëshmia e rrallë e ish-ballistit: E vërteta e vrasjes së Ali Demit në tavanin e shtëpisë në fshatin Kaninë

Dëshmia e rrallë e ish-ballistit: E vërteta e vrasjes së Ali Demit në tavanin e shtëpisë në fshatin Kaninë

Publikohet historinë e panjohur të familjes Roshi nga fshati Golem i Gjirokastrës,  ku disa nga[Read More…]

Enveri – na mësoi ta duam me zor Shqipërinë!

Enveri – na mësoi ta duam me zor Shqipërinë!

Nga Genta Kaloci Enveri – na mësoi ta duam me zor Shqipërinë! (Ideja e marrë[Read More…]

Pllakata e munguar në hyrje të portit të Vlorës për të perkujtuar ngjarjen! 112 vjet më parë.

Pllakata e munguar në hyrje të portit të Vlorës për të perkujtuar ngjarjen! 112 vjet më parë.

NGA ERGYS ALLUSHI Pllakata e munguar në hyrje të portit të Vlorës për të perkujtuar[Read More…]

Zbulohen 13 arkivole 2500 vjeçare në Egjipt

Zbulohen 13 arkivole 2500 vjeçare në Egjipt

Arkeologët kanë zbuluar 13 arkivole prej druri të mbyllur plotësisht në nekropolin e shkretëtirës të[Read More…]

Patriotët me bateri të mbaruar i hidhen për gryke një politikani stofe në Mal të zi.

Patriotët me bateri të mbaruar i hidhen për gryke një politikani stofe në Mal të zi.

Nga Genta Kaloci Rasti Abazoviç në Malin e Zi! Të tall pak leshtë unë, si[Read More…]