Ekonomi

Rritje e çmimeve për mallrat dhe shërbimet në të gjithë botën/ A do jetë “kalimtare” apo fillimi i një periudhe?

Rritje e çmimeve për mallrat dhe shërbimet në të gjithë botën/ A do jetë “kalimtare” apo fillimi i një periudhe?

  Konsumatorët në të gjithë botën po përballen me çmime më të larta për një[Read More…]

Banka Botërore rishikon me rritje 7.2% ekonominë shqiptare në 2021: Ka treguar shenja inkurajuese të rimëkëmbjes

Banka Botërore rishikon me rritje 7.2% ekonominë shqiptare në 2021: Ka treguar shenja inkurajuese të rimëkëmbjes

Pasi INSTAT deklaroi se rritja ekonomine shqiptare ne tremujorin e dyte ishte 17,9%, banka boterore[Read More…]

Rritja e pagës minimale deri në 30 mijë lekë, Shoqatat e biznesit kundër ndryshimeve: Shton barrën fiskale, sipërmarrja kërkon mbështetje

Rritja e pagës minimale deri në 30 mijë lekë, Shoqatat e biznesit kundër ndryshimeve: Shton barrën fiskale, sipërmarrja kërkon mbështetje

Nga 1 janari i 2019 paga minimale në shkallë vendi u rrit nga 24,000 në[Read More…]

Të izoluar në shtëpi nga pandemia, sa milionë ‘kursyen’ shqiptarët gjatë karantinës nga baret e restorantet

Të izoluar në shtëpi nga pandemia, sa milionë ‘kursyen’ shqiptarët gjatë karantinës nga baret e restorantet

Baret e restorantet ishin të mbyllura për gati tre muaj, nga mesi i marsit deri[Read More…]

Efektet e Covid-19, ekonomia po shkon drejt rënies më të madhe që nga 1997-a

Efektet e Covid-19, ekonomia po shkon drejt rënies më të madhe që nga 1997-a

Tremujori i parë i vitit i 2020 ka sinjalizuar rënien më të fortë ekonomike që[Read More…]

Kredia për pagat e punonjësve, minstrja Denaj: Ja cfarë ndodh kur biznesi nuk likuiditet për ta paguar

Kredia për pagat e punonjësve, minstrja Denaj: Ja cfarë ndodh kur biznesi nuk likuiditet për ta paguar

Cfarë ndodh kur një kompani apo një biznes i madh nuk mundet ta paguajë kredinë[Read More…]

Pastrimi i parave, Moneyval lë Shqipërinë në “monitorim të zgjeruar” por vlerëson masat e marra

Pastrimi i parave, Moneyval lë Shqipërinë në “monitorim të zgjeruar” por vlerëson masat e marra

Shqipëria do të mbetet edhe gjatë vitit 2020 në një monitorim të zgjeruar sa i[Read More…]

Paketat e cigareve nga 1 janari kushtojnë 10 lekë më shumë, rriten edhe çmimet e fruta-perimeve

Paketat e cigareve nga 1 janari kushtojnë 10 lekë më shumë, rriten edhe çmimet e fruta-perimeve

Çmimet e paketave të cigareve u rriten me 10 lekë në fillim të janarit. Burimet[Read More…]

Ikin emigrantët, euro fillon të ngrejë kokë/ Me sa lekë u këmbye sot

Ikin emigrantët, euro fillon të ngrejë kokë/ Me sa lekë u këmbye sot

Monedha e përbashkët europiane e ka nisur këtë vit duke fituar pikë ndaj lekut vendas.[Read More…]

Kufiri i varfërisë në Shqipëri, 120 euro në muaj për një person; 23% e popullsisë është nën këtë nivel

Kufiri i varfërisë në Shqipëri, 120 euro në muaj për një person; 23% e popullsisë është nën këtë nivel

Nëse të ardhurat e një personi që jeton vetëm në Shqipëri janë nën 120 euro[Read More…]