Si një anullim paraprak i të gjitha fluturimeve në Kajro, ky është vendimi i marrë nga British Airways dhe Lufthansa që justifikonin dështimin për të nisur disa fluturime të shtunën.

Vendimi, i lëshuar me një shënim të shkurtër nga të dy kompanitë, la disa pasagjerë në terren, të cilët duhej të largoheshin dje për në Egjipt dhe u gjenden në një çast, me fluturimin e anuluar dhe pamundësinë e rezervimit të një date të re deri më 27 korrik. Pezullimi i një jave të trafikimit për kompanin e flamurit britanik që arsyetoi vendimin për arsye të paspecifikuara në lidhje me sigurinë e raportuar nga Zyra e Jashtme. Në komunikimin e Lufthansës bëhet fjalë për çështje “të sigurisë” (siguria e kuptuar si një rrezik publik dhe jo-personal, në vend intensive me termin “siguri”)

“Ne vazhdimisht shqyrtojmë tiparet e sigurisë të aeroporteve  anembanë botës dhe  kemi pezulluar lidhjen tonë me Kajro për shtatë ditë si një masë parandaluese, në mënyrë që të na lejojë të bëjmë vlerësime të mëtejshme”, tha një zëdhënës i British Airways për mikrofonin e BBC-së  Nga Lufthansa në vend të kësaj ata e kanë bërë të ditur se ndalesa ishte për shkak të një alarmi për “rreziqet e rritura të terrorizmit kundër aviacionit.” Tani për sa i përket kompanisë gjermane Lufthansa (e cila kishte anuluar fluturimet nga Frankfurti dhe Monako), nisjet konfirmohen të dielën.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*