Kulturë

Një mëngjes Tetori, viti 1947,do të merrte jetë shkolla që në historinë e arsimit vlonjat dhe atij shqiptarë, do të njihej, gjimnazi “Ali Demi”

Një mëngjes Tetori, viti 1947,do të merrte jetë shkolla që në historinë e arsimit vlonjat dhe atij shqiptarë, do të njihej, gjimnazi “Ali Demi”

Nga Ergys Alushi Një mëngjes Tetori, viti 1947, përpara një godine të vogël dykatëshe, në[Read More…]

Kur i pari kryeministër i Monarkisë viztonte qytetin e Vlorës!  Ndodhte më 21 korrik të vitit 1929

Kur i pari kryeministër i Monarkisë viztonte qytetin e Vlorës! Ndodhte më 21 korrik të vitit 1929

Kur i pari kryeministër i Monarkisë viztonte qytetin e Vlorës! Ndodhte më 21 korrik të[Read More…]

Vazhdon edhe pas 30 vjetësh, pyetja e shefit: Cili ka vërejtje për mua?

Vazhdon edhe pas 30 vjetësh, pyetja e shefit: Cili ka vërejtje për mua?

Nga Ergys Alushi                        [Read More…]

Dëshmia e rrallë e ish-ballistit: E vërteta e vrasjes së Ali Demit në tavanin e shtëpisë në fshatin Kaninë

Dëshmia e rrallë e ish-ballistit: E vërteta e vrasjes së Ali Demit në tavanin e shtëpisë në fshatin Kaninë

Publikohet historinë e panjohur të familjes Roshi nga fshati Golem i Gjirokastrës,  ku disa nga[Read More…]

Enveri – na mësoi ta duam me zor Shqipërinë!

Enveri – na mësoi ta duam me zor Shqipërinë!

Nga Genta Kaloci Enveri – na mësoi ta duam me zor Shqipërinë! (Ideja e marrë[Read More…]

Pllakata e munguar në hyrje të portit të Vlorës për të perkujtuar ngjarjen! 112 vjet më parë.

Pllakata e munguar në hyrje të portit të Vlorës për të perkujtuar ngjarjen! 112 vjet më parë.

NGA ERGYS ALLUSHI Pllakata e munguar në hyrje të portit të Vlorës për të perkujtuar[Read More…]

Zbulohen 13 arkivole 2500 vjeçare në Egjipt

Zbulohen 13 arkivole 2500 vjeçare në Egjipt

Arkeologët kanë zbuluar 13 arkivole prej druri të mbyllur plotësisht në nekropolin e shkretëtirës të[Read More…]

Patriotët me bateri të mbaruar i hidhen për gryke një politikani stofe në Mal të zi.

Patriotët me bateri të mbaruar i hidhen për gryke një politikani stofe në Mal të zi.

Nga Genta Kaloci Rasti Abazoviç në Malin e Zi! Të tall pak leshtë unë, si[Read More…]

Më 4 shtator 1961 në Pashaliman hapi dyert Akademia e Detarisë e Flotës Luftarake Detare.

Më 4 shtator 1961 në Pashaliman hapi dyert Akademia e Detarisë e Flotës Luftarake Detare.

Nga Ergys Alusshi Na ishte njëherë Akademia e Marinës! 4 shtator 1961 Më 4 shtator[Read More…]

“Do të bëheshin arrestime të bujshme”! Ish-kryehetuesi rrëfen gjyqin për Ismail Kadarenë: Pse erdhi Nexhmija dhe Ramizi…

“Do të bëheshin arrestime të bujshme”! Ish-kryehetuesi rrëfen gjyqin për Ismail Kadarenë: Pse erdhi Nexhmija dhe Ramizi…

  Edhe pse fushata kundër Ismail Kadaresë nuk u mbyll sipas skenarit të thurur nga[Read More…]