Sipas një shkrimi të Reuters, Australia nuk ka të ngjarë të rihapë kufirin e saj për udhëtarët ndërkombëtarë deri vitin e ardhshëm, por do të kërkojë të qetësojë rregullat e hyrjes për studentët dhe vizitorët e tjerë afatgjatë, tha Ministri i Tregtisë Simon Birmingham të mërkurën.

Australia ka qenë kryesisht e suksesshme në kontrollin e përhapjes së koronavirusit, të cilin ia atribuon frenimit të udhëtimeve ndërkombëtare dhe rregullave të forta për distancimin shoqëror.

Birmingham tha se një rregull karantinë për kthimin e qytetarëve mund të zbatohet për studentë ndërkombëtarë dhe vizitorë të tjerë që planifikojnë të qëndrojnë për një periudhë të gjatë kohore.

Kthimi i studentëve ndërkombëtarë do të jetë një nxitje për universitetet që përballen me humbje të mëdha financiare me kufirin e mbyllur pasi arsimi ndërkombëtar është treguesi i katërt më i madh i këmbimit valutor të Australisë, me vlerë 38 miliardë dollarë (26,14 miliardë dollarë) në vit.

Australia ka pasur më shumë se 7,300 raste të koronavirusit dhe 102 njerëz kanë vdekur nga COVID-19 dhe sëmundja që ajo shkakton.

Ajo regjistroi rritjen e saj më të madhe ditore në infeksione të reja në më shumë se një muaj të Mërkurën, me shumicën e tyre në Victoria, shteti i dytë më i populluar.

Victoria raportoi 21 raste të reja brenda natës, nga të cilat 15 janë udhëtarët e kthyer në karantinë, duke çuar numrin e përgjithshëm të ditës në 22 raste, me disa shtete që ende nuk raportojnë të dhënat e tyre.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*