Parimi themelor i shpikësit të kësaj diete është të konsumoni vetëm një banane dhe ujë me temperaturë ambienti, dietë kjo që kontribuon në heqjen e konsiderueshme të peshës pa marrë parasysh se çfarë hani në pjesën tjetër të ditës.

Ditën duhet ta filloni me konsumimin e bananes. Nëse një banane nuk ju ngop, mund të hani edhe një, por nuk duhet të mbingopeni. Duke ngrënë banane pini edhe një gotë ujë në temperaturë ambienti. Uji nuk duhet të jetë i ftohtë ose i ngrohtë, por patjetër të jetë në temperaturën e dhomës. Nëse dëshironi të pini kafe, bëjeni atë 20 minuta pas ngrënies së mëngjesit.

Konsumoni drekë dhe darkë si zakonisht. Me këtë dietë nuk kufizohet konsumimi i kalorive, e as nuk kërkohen prodhime të caktuara të largohen nga ushqimi. Megjithatë, nëse dëshironi që dieta të jetë efikase, është e nevojshme ta ndaloni konsumimin e ushqimit të yndyrshëm.

Rregulla e vetme që duhet ta respektoni është që të mos mbingopeni, domethënë hani deri sa jeni 80% të ngopur.

Vetëm në orën 15:00 pasdite lejohet pak çokollatë (2-3 copa). Mbrëmja nuk duhet të jetë më vonë se ora 20.00. Këshillohet që ushqimi i fundit gjatë ditës të jetë në ora 18:00.

Nëse dëshironi mund të merreni me aktivitete fizike, nëse kjo nuk ju sjell stres dhe dhimbje.

Detyrimisht bini në gjumë para mesnatës. Sa më herët, aq më mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*