kështu shprehethstudentia ekselente për shtypin Italian Gerata Ballo e cila kandidon per ne Parlamentin Europian nga radhet e PD\

Pse keni vendosur tëkandidoni? Kushju kontaktoi  për të kërkuar disponueshmërinë e tuaj?

Sepse unë besoj në qytetarinë aktive, veçanërisht në momentet kyçe të historisë. Ajo që po përjetojmë është një epokë në të cilën më shumë se kurrë jemi thirrur të mos jemi indiferentë, të marrim përgjegjësinë së bashku. Sfidat me të cilat përballemi janë jetësore për të ardhmen e Italisë dhe Evropës.

Unë kam lindur në Shqipëri, një vend që deri më pak se 30 vjet më parë vuajti nën zgjedhën e një diktature brutale. Nuk kishte lirinë e mendimit, lirinë fetare, lirinë politike. Ne për të festuar Krishtlindjet dhe Pashkët i bënim  në fshehtësi. E gjithë kjo vuajtje nuk ishte fryt i fatit, por i veprimeve të liga të njerëzve, nacionalizmit dhe ideologjive totalitare të shekullit të kaluar.

Bashkimi Europian ka lindur për të kapërcyer të gjithë këtë. Por sot ajo është vënë në rrezik serioz nga ata që injorojnë historinë dhe duan të na detyrojnë që ta rigjallërojmë atë. Është një arsye e vlefshme për të dalë përpara. Prandaj pranova me vendosmëri dhe entuziazëm propozimin e sekretarit të PD, Nicola Zingaretti. Besoj se vendimi për të hapur listat evropiane për ata që nuk vijnë nga bota e politikës dhe për italianët e rinj si unë, të cilët ndiejnë detyrën për të kontribuar në të ardhmen tonë të përbashkët evropiane, është një shenjë e vëmendjes për bazën e qendrës së majtë.

  • Cili është programi juaj?
  • Para së gjithash, angazhimi im është të vendosni njerëzit në qendër. Së bashku me zgjedhjen e kandidatëve, fillova një rrugë dialogu dhe konfrontimi me një komunitet që është gjithnjë e më gjerësisht i bazuar te gratë dhe burrat e Jugut. Nga këtu dalin ide dhe propozime që kam bërë vetë.
  • Nga rritja e mundësive për trajnim te të rinjtë në stimujt e taksave për kompanitë dhe për ata që mbeten në Jug ose vendosin të kthehen. Është e nevojshme të bëhen të aksesueshme për të gjitha instrumentet konkrete të aktivizuara nga Bashkimi Evropian për territoret, duke përhapur njohuritë e tyre.

Planifikimi evropian duhet të jetë një lidhje e drejtpërdrejtë midis Evropës dhe qytetarëve, me zyra komunale dhe rajonale për të trajnuar dhe udhëzuar bizneset dhe shoqatat e vogla. Në nivel makro, ne duhet të përqendrohemi në forcimin e infrastrukturës sociale për të mirën e njerëzve në nevojë, duke i dhënë një të ardheme.

  • Jugu duhet absolutisht. Ndërhyrja në favor të barazisë gjinore është thelbësore për lirimin e energjive të çmuara të kapitalit njerëzor, të cilat sot mbeten të penalizuara. Ndërtimi i një identiteti evropian edhe në Jug, duke synuar një lloj të ri të qasjes: duke e bërë rajonin tonë qendrën e Mesdheut dhe jo jugun e Evropës. Pse votuesit duhet të votojnë për mua? Unë fola më herët për gratë dhe burrat që më shoqërojnë në këtë udhëtim. Unë i shoh ata që punojnë çdo ditë për të përmirësuar jetën e njerëzve rreth tyre, shpenzojnë veten në territorin e tyre, luftojnë për mundësi dhe barazi të barabartë . Kandidatura ime është përgjigja ndaj dëshirës për ndryshim që këta njerëz kërkojnë. Së bashku ne duam të ndërtojmë një perspektivë të re për Jugun, e përbërë nga serioziteti, kompetenca, angazhimi dhe shumë pasion.
  • 
    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*