Mbyllja përfundimtare e qarqeve problematike në masën më të madhe ndonjëherë! Shenja që duhet të kenë kujdes, ato që janë më të favorizuarat, apo ato që do të kenë telashe gjatë këtij muaj. Ky është parashikimi i muajit nëntor për 12 shenjat e horoskopit nga astrologu Jorgo Pulla.

Nëntori është muaji që na vë në kontakt me nevoja, pasiguri dhe situata më të thella. Ndikimet nga ky muaj dhe në të ardhmen do të sjellin zhvillime të rëndësishme kryesisht në nivel ekonomik dhe psikologjik. Në të njëjtën kohë, po hyjmë në një periudhë eklipsesh që do të jenë veçanërisht intensive dhe dinamike.

Nëntori, muaji i Akrepit, është një muaj i veçantë këtë vit, pasi rëndësia e tij astrologjike nuk është e zakonshme. Së pari ky muaj sjell eklipsin e parë në aksin Demi-Akrep. Shumë eklipse në këtë bosht material dhe ekonomik do të pasojnë në vitet në vijim, duke formuar një situatë të re në ekonominë botërore.

Eklipsi Hënor do të ndodhë më 19/11/2021. Fokusi i këtij eklipsi është në Amerikë, pasi përkon me ditëlindjen e Presidentit Joe Biden. Zhvillimet nga nëntori në pranverë do të jenë të vështira mjaft për SHBA-në.

 

 

Së dyti më 5.11.2021 Afërdita kalon tek Bricjapi, ku do të qëndrojë për 4 muaj të tërë deri më 05.03.2022. Kjo do të ndodhë sepse do të kthehet në retrograde nga 19/12/2021 deri më 28/01/22. Afërdita retrograde në këtë shenjë sjell shqetësime për situatën financiare, por vë në plan të parë edhe çështjen e energjisë. Në nëntor, kur do të kalojë nën hijen e kursit të tij retrograd nga eklipsi e në vazhdim (19 Nëntor 2021), do të na japë shenjat e para se çfarë saktësisht mund të presim gjatë sezonit të festave.

Muaji fillon me një Hënë të re në Akrep që është në kundërshtim me Uranin, planetin e të papriturave, surprizave dhe kaosit. Vendi ynë është shumë i ndikuar nga kjo Hënë e re e cila krijon intensitet më të madh, ngjarje të paparashikueshme dhe një shpërthim fenomenesh natyrore, meteorologjike dhe gjeofizike. Duhet të jemi më të kujdesshëm për datat kur formohen këndet e sakta të Diellit dhe Marsit me Uranin ne katrorët me Saturnin. Këndet e nëntorit ndikojnë edhe në hartën astrologjike të Bashkimit Evropian, por edhe Turqisë dhe Izraelit.

Cilat janë ditët më të mira për të rezervuar takimet tuaja të rëndësishme?

Kur duhet të bëni një fillim të ri? Kur duhet të jeni të kujdesshëm për çështjet shëndetësore dhe veprimet dhe vendimet e parëndësishme?

Shënoni të mirat dhe të këqijat e nëntorit për të organizuar më mirë orarin tuaj.

1 Nëntor: Muaji hyn me një aspekt pozitiv mes Mërkurit dhe Jupiterit, një trekëndësh i mrekullueshëm që favorizon komunikimin, lajmet e mira, tregtinë, studimet, çështjet e transaksioneve, blerjet dhe shitjet, intervistat, start-up-et, udhëtimet.

Ndikon pozitivisht Dashi, Binjakët, Luani, Peshorja, Shigjetari dhe Ujori me ditëlindjet në dhjetëditëshin e tretë apo ato të Diellit apo ashendentit afër shkallës së 22-të.

2 nëntor: katërkëndëshi  i Mërkurit formohet nga Peshorja me Plutonin në Bricjap. Ajo ndikon në mënyrën tonë të të menduarit duke theksuar negativitetin, sfondin, dyshimin, hakmarrjen. Pak vëmendje Dashi, Peshorja, Gaforrja dhe Bricjapi duhet të jenë më të kujdesshëm në komunikim, pasi Dielli apo ashendenti i tyre është afër 24 gradëve të këtyre shenjave.

4 Nëntor: Hëna e re zhvillohet njëkohësisht me kundërshtimin Diell-Uran që përfundon pak pas mesnatës së datës 4 deri në 5 Nëntor, duke sjellë zhvillime kataklizmike në jetën tonë të përditshme, ndryshime të papritura, trazira, tensione, ngjarje të papritura që prekin një nivel global. Më shumë preken Demi, Luani, Akrepi dhe Ujori me ditëlindje në dhjetëditëshin e dytë dhe konkretisht afër 12 gradëve të shenjave të tyre të zodiakut apo ata që kanë horoskop afër 12 gradëve të shenjave të mësipërme.

Hëna e Re në Akrep më 04.11 është tipike për ngjarjet që mund të ndodhin brenda këtij muaji. Humori subversiv dhe i papritur mund të çojë në konflikte intensive dhe mbyllje përfundimtare. Kontrasti i saktë i rrezeve me Uranin nga Demi lëkund atmosferën dhe çon në zhvillime të papritura që do të ndikojnë në çështjet ekonomike, marrëdhëniet personale, psikologjinë tonë. Kushtet nuk do jenë të lehta për shenjat e zodiakut të Kryqit Fiks të dhjetëditëshit të dytë (Demi, Luani, Akrepi, Ujori) pasi quhen në një mjedis shumë të elektrizuar për të ruajtur ekuilibrin në nivel personal, profesional dhe familjar.

5 Nëntor: Afërdita zhvendoset në Bricjap ku do të qëndrojë deri më 6 mars 2022. Është një lëvizje që do të jetë shumë shqetësuese për ne, pasi në dhjetor Afërdita do të fillojë kursin e saj retrograd duke na ftuar të marrim kontakt mbi substancën me nevojat tona. Në këtë shenjë të veçantë, Afërdita e përqendron vëmendjen tonë në mjedisin social. Çështjet që kanë të bëjnë me evolucionin e marrëdhënies dhe imazhin tonë në shoqëri do të na shqetësojnë shumë. Kujdes nga distancimi emocional që mund të shkaktojë tension dhe probleme në marrëdhëniet romantike.

6 Nëntor: Mërkuri tashmë ka avancuar në shenjën e Akrepit dhe të shtunën më 6 nëntor formon një gjashtëkëndësh me Afërditën, një aspekt pozitiv për komunikimin tonë, kontaktet tona, shprehjet e ndjenjave tona. Aspekt ndihmës për diskutime, por edhe lëvizje, për Akrepat, Bricjapët, Virgjëreshat, Gaforret me ditëlindje në fillim të shenjave të tyre të horoskopit apo ata që kanë Diell apo horoskop në shenjat e mësipërme, afër shkallës së parë Mërkuri kalon te Akrepi duke përforcuar dyshimin dhe nevojën për t’u përkushtuar ndaj çështjeve financiare që duhen zgjidhur. Marrëveshjet me palët e treta favorizohen për sa kohë ne i besojmë instinkteve tona dhe nuk futemi në kurth në dyshime dhe frikëra që na mundojnë.

10 nëntor: Një nga ditët më kërkuese të të gjithë muajit, pasi kemi tre kënde intensive në të cilat Merkuri dhe Marsi marrin pjesë me Saturnin. Sesioni Merkur-Mars atë ditë është nga njëra anë një aspekt dinamik, tregon zgjuarsi dhe vendosmëri, por mund t’i çojë lehtësisht në nxitim dhe zemërim ata që ndikojnë në të. Në të njëjtën ditë, katrori i Mërkurit me Saturnin formohet te Ujori natën vonë, duke gdhirë 11/11, katerkendeshi i Marsit me Saturnin. Këto aspekte prekin edhe 11 Nëntorin. Vështirësitë dhe pengesat në komunikim, në veprim, masa shtrënguese, problemet, kufizimet, aksidentet do të jenë trendi i këtyre dy ditëve dhe shenjat që duhet të jenë më të durueshëm, jo të nxituar dhe sa më pozitivë në mënyrën se si mendojnë dhe përballen. Shenjat që duhet të jenë më të vëmendshme janë: Demi, Akrepi, Luani, Ujori me ditëlindje në dhjetëditëshin e parë ose më saktë ata që kanë Diell apo ashendente në shenjat e mësipërme nga 5 deri në 9 gradë.

12 Nëntor: Trekëndëshi i Diellit formohet nga Akrepi me Neptunin  tek Peshqit. Një ditë që favorizon shprehjen artistike, muzikën, ëndërrimin me sy të syve, intuitën, ndërkohë që do të kapim prirjet për t’u larguar pak nga realiteti. Gaforret, Akrepat, Peshqit janë më të prekur për sa i përket vetë-shprehjes, ngjarjeve romantike dhe krijimtarisë, veçanërisht ata që kanë një Diell apo ashendenten  në këto shenja të zodiakut nga 18 deri në 22 gradë.

13 nëntor: Një tjetër ditë shpërthyese, me Mërkurin në krahasim me Uranin, duke shkaktuar probleme në komunikim apo teknologji, mungesë durimi, shpërthime sjelljesh. Më të prekur janë Demi, Luani, Akrepi dhe Ujori, Dielli apo ashendenten të cilëve është nga 10 deri në 14 gradë.

15 Nëntor: Dita pret katërkëndëshin e Diellit nga Akrepi me Jupiterin. Por edhe kuadratet e Jupiterit mund të tregojnë fat, mundësi, zgjidhje, por edhe shtyjnë për ekzagjerim dhe sipërfaqësi. Demi, Luani, Akrepi dhe Ujori, me Diell apo ashendenten në këto shenja të zodiakut nga 21 deri në 25 gradë, janë më të prekurit.

16 nëntor: Formimi i një këndi gjashtëkëndore midis Diellit në Akrep dhe Plutonit në Bricjap është veçanërisht intensiv dhe i fuqishëm kënd që mund të sjellë vendosmëri, efikasitet, zbulime, por edhe një tendencë të fortë për të kontrolluar gjërat. Akrepat, Bricjapët, Virgjëreshat, Peshqit dhe Gaforrja me Diell ose ashendente nga 22 deri në 26 nga shenjat e mësipërme janë më të prekurit. Por kujdes nga obsesionet dhe lojërat manipuluese në marrëdhënie.

17 nëntor: Me Marsin në krah me Uranin, slogani është kaos! Mund të ketë sulme, veprime provokuese, zhvillime të papritura, konflikte. Fakti që përkon me ngjarjet e shumë viteve me pare e bën ditën disi më të rrezikshme me manifestime dhune. Demi, Luani, Akrepi dhe Ujori me Diellin apo ashendenten në këto shenja të zodiakut nga 10 deri në 14 gradë duhet të jenë më të kujdesshëm.

18 nëntor: Trekëndëshi i Mërkurit me Neptunin tregon intuitë dhe instinkt të fortë, frymëzim artistik, imagjinatë, zgjuarsi, kreativitet, ndjeshmëri, por edhe prirje ikjeje. Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit mund të përfitojnë nëse Dielli ose horoskopi juaj është nga 18 deri në 22 gradë nga shenjat e mësipërme.

19 nëntor: Formohet eklipsi i parë Hënor i stinës së dimrit dhe i pari në shenjat fikse të Demit dhe Akrepit. Në dy vitet e ardhshme do të pasojnë eklipse të tjera në këto shenja. Më të prekur janë Demi, Akrepi, Luani, Ujori me Diell apo ashendenten nga 25 deri në 29 gradë të këtyre shenjave.

Eklipsi Hënor në boshtin Akrep – Demi i kthen sytë në nivel ekonomik dhe emocional, duke prekur shenjat fikse të dekadës së tretë. Fakti është se lidhja e Hënës mund të çojë në mbylljen përfundimtare të cikleve që kanë të bëjnë me ekonominë, jetën tonë romantike në një mënyrë të mprehtë dhe jashtëzakonisht të pakëndshme. Këndi i Rrezeve me Jupiterin tek Ujori nuk përjashtohet të çojë në ekzagjerime, arrogancë, situata të pamatshme që do të lëkundin besimin.

Kundërshtimi i Marsit nga Akrepi me Uranin tek Demi rrit surprizat dhe konfliktet pasi zbulon sekrete dhe procese prapaskenash që do t’ju shqetësojnë. Kjo periudhë nuk është e përshtatshme për vendime që mund të stigmatizojnë jetën tonë, ndaj është më mirë të marrim kohë dhe të shmangim konfrontimet, marrëveshjet, diskutimet që nuk do të zhvillohen siç presim.

20-21 nëntor: Kemi dy aspekte të Mërkurit që formohen në mëngjes herët dhe në mëngjesin e 21 nëntorit, por ndikojnë në atë të mëparshëm. Mërkuri formon një katror me Jupiterin, një kënd që nuk është negativ, por mund të ketë thashetheme, sipërfaqësor në mënyrën se si i perceptojmë gjërat apo shprehim pikëpamjet tona, përhapjen e thashethemeve ata që kanë diellin apo ashendenten duhet të jenë më të kujdesshëm në shenjat fikse të Demit, Akrepit, Luanit dhe Ujorit nga 22 në 26 gradë.

Mëngjesin e 21 nëntorit, Mërkuri formon një gjashtëkëndësh me Plutonin në Bricjap, i cili na ndihmon të kemi mendim eksplorues, të zgjidhim lehtësisht misteret dhe enigmat mendore, të përqendrohemi në qëllimet tona. Prek pozitivisht kryesisht Virgjëreshat, Akrepat, Bricjapët, Peshqit, Gaforret, Dielli apo horoskopi i të cilëve janë nga 22 deri në 26 gradë të këtyre shenjave.

22 nëntor: Dielli kalon në Shigjetar, duke rritur ndjeshëm disponimin tonë pozitiv ndërsa dalim nga një periudhë introversioni intensiv. Por të mos harrojmë se jemi nëpër eklipse kështu që ngjarjet do të lidhen me mjedisin tonë më të gjerë, dijen, fenë, dogmatizmin. Kushtet janë të favorshme për zhvillimet në punët e jashtme, reklamat dhe tregtinë. Në të njëjtën kohë, çështjet juridike po dalin në pah pasi është koha për t’i trajtuar ato në mënyrë efektive.

24 nëntor: Mërkuri kalon tek Shigjetari, duke forcuar nevojën për komunikim, për udhëtime, për t’u angazhuar me objekte shpirtërore që na interesojnë. Arroganca dhe prirja dogmatike mund të çojnë në konfrontime me njerëz nga mjedisi më i gjerë. Le të përfitojmë nga ky kalim për të udhëtuar drejt destinacioneve të afërta dhe të largëta dhe për të fituar përvoja të reja që do të na shoqërojnë gjatë jetës sonë.

29 Nëntor: Dielli takohet me Mërkurin duke ndryshuar pozicionin e zodiakut dhe duke kaluar te Shigjetari. Është një pozicion ndihmës për komunikim, kontakte, diskutime, udhëtime. Kryesisht ndikon pozitivisht tek Dashi, Luani dhe Shigjetari dhe negativisht Binjakët, Virgjëresha dhe Peshqit, nëse Dielli ose horoskopi i tyre është nga shkalla e 5-të deri në të 9-tën e shenjave të mësipërme.

Në të njëjtën ditë, trekëndëshi i Marsit nga Akrepi në Poseidon tek Peshqit përfundon. Është një aspekt që i jep një dimension më artistik veprimit tonë, ndihmon imagjinatën tonë të jetë evidente në mënyrën se si bëjmë edhe përditshmërinë tonë dhe nxjerr në pah çështjet që lidhen me mjekësinë, në det. Favorizon Gaforret, Akrepat dhe Peshqit, dielli ose horoskopi i të cilëve është nga 18 deri në 22 gradë të shenjave të mësipërme.

30 nëntor: Dielli formon një gjashtëkëndësh me Saturnin, një aspekt pozitiv që na ndihmon të jemi më metodikë në zgjidhjen e problemeve, më të fokusuar dhe më të disiplinuar në qëllimet tona, sjell justifikim dhe shtyn të marrim përgjegjësi. Favorizon Shigjetarin, Luanin, Dashin, Binjakët, Peshoren dhe Ujorin, Dielli apo ashendenti i të cilëve ndodhet nga 5 deri në 10 gradë të këtyre shenjave.

Vini re edhe ditët kur Hëna do të jetë në shenjat fikse të Demit, Akrepit, Luanit dhe Ujorit, pasi këto janë ditët me intensitetin më të madh dhe që sjellin ngjarje më të lehta.

4, 5 nëntor: Hëna në Akrep, Hëna e re
10, 11, 12 nëntor: Hëna në Ujor
17, 18, 19 nëntor: Hëna në Dem – Hëna e plotë – Eklipsi i Hënës
25 nëntor 26: Hëna në Luan

DASHI
Nëntori duket se është një muaj shumë kërkues për të gjithë dhe gjatë tij do të krijojë nevojën që të bëni disa herë endoskopinë. Hëna e re që do të ndodhë në shenjën e Akrepit më 4/11 mund të “zgjojë” disa emocione që ishin brenda jush, por që deri më tani nuk ishit shprehur ose nuk u kishit dhënë rëndësinë e duhur. Deri në mesin e muajit do t’ju duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë sektorit financiar, veçanërisht nëse ka detyrime të prapambetura dhe borxhe që vijnë nga e kaluara. Një ditë pas 11 nëntorit, Mërkuri do të kalojë në shenjën e Akrepit dhe nga pozicioni i tij i ri përforcon mundësinë se ky muaj do të ketë mjaft reflektim por edhe disa çështje që do të shqetësojnë menaxhimin financiar. Eklipsi Hënor që do të ndodhë në aksin Demi-Akrep më 19/11 zmadhon emocionet, nevojat, dëshirat por edhe nervat. Përpiquni të mbani një ton të qetë në të gjitha çështjet që ju shqetësojnë, pasi katrori i Jupiterit me “rrezet” e eklipsit tregon se do të ketë një humor të ekzagjeruar, gjë që nuk do të ndihmojë në mënyrën se si do të ecin gjërat. Ulni sa më shumë shpenzimet tuaja dhe rregulloni çështjet e pazgjidhura që vijnë nga e kaluara. Nga data 22/11 me hyrjen e Diellit në shenjën e Shigjetarit, klima do të ndryshojë dhe do të bëhet më e lehtë për ju. Disa takime që do të keni me njerëz të veçantë duket se ju vendosin në procesin e kërkimit të njohurive të reja dhe zgjerimit të horizontit tuaj shpirtëror.

Dashuria
Klima mund të duket e rënduar këtë muaj pasi yjet e shumta që do të ekzistojnë tek Akrepi do të krijojnë introversion dhe paaftësi për të shprehur nevojat tuaja emocionale dhe jo vetëm. Hëna e re që do të ndodhë në Akrep më 4/11 mund të zbulojë emocione që nuk i prisni. Nëse ka ndjenja të ndrydhura dhe ankesa ato do të shfaqen me tepër gjatë gjysmës së parë të muajit dhe nëse jeni në një lidhje do të përgatiteni për të bërë disa sqarime në të. Afërdita do të kalojë në shenjën e Bricjapit më 5/11 dhe në këtë shenjë do të kthehet në mënyrë të kundërt në fund të vitit. Nëse jeni të vetëm, është e mundur të filloni të afroheni më shumë me një person që është në mjedisin tuaj profesional, por rrethanat astrologjike që ekzistojnë këtë muaj tregojnë se ndikimi i emocioneve nuk do të jetë një çështje  e lehtë. Nga data 22/11 me hyrjen e Diellit dhe pak më vonë me hyrjen e Mërkurit në shenjën e Shigjetarit, humori juaj do të ndryshojë dhe do të filloni të gjeni veten, tuaj, diçka që do të ndihmojë në zhvillimin e një marrëdhënieje që tashmë e keni krijuar ose një njohje që ju intereson ta zhvilloni.

Puna dhe Ekonomia
Nëntori është një muaj që mund të krijojë një mundësi të mirë për çështjet e biznesit, për këtë arsye duhet të zgjidhni me kujdes personat me të cilët do të ndani të ardhmen, planet e biznesit dhe shqetësimet e mundshme që mund të keni për punën. Disa çështje nga e kaluara duket se do të shfaqen në fillim të këtij muaji dhe do të kenë nevojë për kontributin tuaj për t’i zgjidhur ato. Një çështje financiare do ju shqetësojë shumë dhe mund të jetë një nxitje për të marrë vendime për punën tuaj. Peshoni me kujdes të mirat dhe të këqijat dhe shmangni lëvizjet impulsive, të cilat mund t’ju bëjnë të fitoni diçka në afat të shkurtër, por t’ju dëmtojnë në planin afatgjatë.

DEMI
Nëntori është një muaj që do të nxjerrë në pah fushën e marrëdhënieve ndërpersonale pasi duket se shumica e lajmeve do të vijnë në këtë muaj. Hëna e re që do të ndodhë në shenjën tuaj në boshtin Dem – Akrepi më 4/11 – dhe kontrasti i saktë që do të ketë me Uranin në shenjën tuaj të zodiakut – mund të sjellë vendime të papritura që do të kenë të bëjnë ose me një marrëdhënie personale ose një bashkëpunim. Të negociosh dëshirat e tua, por në të tjera do të duhet të dëgjosh me durim atë që të tjerët do të thonë në mënyrë që të mos i bësh keq askujt. Një ditë me pas, më 11 nëntor, Mërkuri do të kalojë në shenjën e Akrepit dhe nga pozicioni i tij i ri do të ndihmojë në sqarimin e disa çështjeve që shqetësojnë marrëdhëniet që keni me të tjerët. Një marrëveshje e re biznesi ose një ndryshim i partneritetit që keni tashmë është një rast i mundshëm. Eklipsi i parë Hënor në boshtin tuaj (Demi-Akrep) për këtë vit do të ndodhë më 19/11. Kjo do të sjellë rirregullime dhe ndryshime në mënyrën se si menaxhoni të dhënat që ekzistojnë në marrëdhëniet tuaja ndërpersonale, por edhe në rëndësinë që të tjerët luajnë në jetën tuaj. Ky eklips do të tregojë se disa mundësi qoftë të marrëdhënieve personale apo të bashkëpunimeve janë mbyllur dhe në vend të tyre do të hapen të rinj. Më 22/11 Dielli kalon në shenjën e Shigjetarit dhe dy ditë më vonë Mërkuri e ndjek në të njëjtën shenjë.

Dashuria
Afërdita do të kalojë në shenjën e Bricjapit më 5/11 dhe do të qëndrojë aty për disa muaj pasi në fund të vitit do të rikthehet në retrogradë. Në pozicionin e ri ju shkon më shumë pasi Bricjapi është një shenjë e Tokës dhe duket se do të jetë e dobishme për çështjet tuaja romantike, qofshit të lirë apo në një lidhje. Nëse jeni vetëm, rrethanat astrologjike që do të ekzistojnë gjatë këtij muaji në kombinim me pozicionin e Afërditës mund të ndodhë një romancë e papritur romantike apo edhe një lidhje e papritur. Të gjitha mundësitë janë të hapura pasi nëntori duket se ka shumë surpriza. Nëse jeni në një lidhje që ju mbulon dhe nuk keni probleme, përpiquni të mos i lini tonet të rriten, diçka që ka të ngjarë të ndodhë edhe për një rast të parëndësishëm këtë muaj. Nëse keni pretendime që fshihen do të krijojnë tension, ndaj përpiquni t’i parandaloni situata të tilla dhe t’i zgjidhni para se të bëhen intensive dhe të shkaktojnë një atmosferë të pakëndshme në marrëdhënien me partnerin. Surprizat janë një skenar i mundshëm dhe për ju që jeni në një lidhje, megjithatë përpiquni të mos merrni një vendim impulsiv në lidhje me zhvillimin e saj.

Puna dhe Ekonomia
Një bashkëpunim që tashmë e keni që është aktualisht në punë duket se do t’ju shqetësojë veçanërisht gjatë këtij muaji. Mund të keni disa sjellje nga njerëzit e mjedisit tuaj profesional dhe nga bashkëpunëtorët tuaj që nuk do të pranohen nga ju, por përpiquni të përdorni diplomacinë dhe komunikimin për të treguar gjërat që ju shqetësojnë. Ndoshta në një moment ndiheni gati për të “debatuar” dhe duket se do të ketë disa të dhëna që mund të krijojnë tensione. Nëse arrini ta shmangni këtë kurth, do të arrini të ruani humorin tuaj të mirë, por edhe të shmangni kthesën negative që mund të marrin disa mosmarrëveshje.

BINJAKËT
Nëntori do të jetë një muaj gjatë të cilit do t’ju kërkohet të zgjidhni disa çështje që lidhen me punën dhe jetën tuaj të përditshme. Hëna e re që do të ndodhë në shenjën e Akrepit më 4/11 mund të sjellë ndryshime në orarin tuaj, në përditshmërinë tuaj dhe nuk përjashtohet që këto ndryshime të ndiqen nga ju. Mundohuni të shmangni lëvizjet impulsive që mund të jenë impulsive për ju. Më 5/11 sundimtari juaj Mërkuri kalon në shenjën e Akrepit dhe nga pozicioni i ri do t’ju ndihmojë të negocioni më mirë disa çështje që shqetësojnë sektorin e punës, si dhe disa punë që mund të kenë mbetur pezull. Puna do t’ju mbajë shume të angazhuar gjatë gjithë muajit dhe diskutimet me njerëzit në mjedisin tuaj të punës do të kenë të drejtën e tyre. Më 19/11 do të ketë një eklips të Hënës në shenjën e Akrepit, e cila duket se do të sjellë fazën përfundimtare për sa i përket ndryshimeve dhe rirregullimeve në punën tuaj të përditshme. Katërkëndëshi që do të formojë Jupiteri në shenjën e Ujorit me “rrezatimin” e eklipsit tregon se mund të nënvlerësoni disa situata ose të mbivlerësoni forcat dhe qëndrueshmërinë tuaj përballë këtyre situatave. Ndiqni thënien që thotë “pak e saktë” dhe mos lejoni që acarimi apo emocionet e tjera të forta t’ju çojnë drejt vendimeve që nuk i keni peshuar siç duhet. Më 22/11 Dielli kalon në shenjën e Shigjetarit dhe do ju ndryshojë prioritetet pasi duket se do t’ju bëjë t’i jepni më shumë rëndësi marrëdhënieve tuaja ndërpersonale, veçanërisht atyre që i kishit lënë në hije së fundmi. Më 24/11, Mërkuri ju ndjek, çka tregon se komunikimi do të jetë aleati juaj në rast se dëshironi të rindizni marrëdhënie specifike.

Dashuria
Afërdita do të jetë në shenjën e Bricjapit pothuajse nga fillimi i muajit (5/11) dhe në këtë shenjë do të kthehet në një kurs retrograd në fund të vitit. Për shkak të qëndrimit të saj të gjatë në Bricjap, ajo do të krijojë një situatë të qëndrueshme në fushën romantike. Nëse jeni në një lidhje, investoni kohë për të identifikuar gjërat që ju largojnë nga partneri në jetën tuaj të përditshme dhe shikoni nëse ka një mënyrë për t’i ndryshuar ato deri diku. Përditshmëria do jetë ajo që do të luajë një rol të madh në zhvillimin e një marrëdhënieje, ndaj jepini rëndësinë e nevojshme. Nëse jeni të lirë, Afërdita në shenjën tokësore të Bricjapit nuk premton “surpriza” dhe “fishekzjarre”, por mund të ndihmojë në zhvillimin e një marrëdhënieje me një person që tashmë e njihni.

Puna dhe Ekonomia

Rutina juaj e punës do ju angazhojë shumë këtë muaj pasi herë pas here do t’ju bëjë presion dhe kështu do t’ju vërë në procesin e kërkimit të mënyrave të ndryshme për ta bërë rutinën më miqësore me ju. Dielli, Marsi dhe Mërkuri që do të jenë në shenjën e Akrepit në një kënd të vështirë me Saturnin në Ujor dhe Uranin në Dem tregojnë se këtë muaj mund të ketë disa rirregullime në punë. Mos merrni asgjë si të mirëqenë dhe mos lejoni që stanjacioni i një situate t’ju çaktivizojë të arrini qëllimet tuaja.

GAFORRJA
Nëntori për juve te shenjës se Gaforres duket se do të jetë një muaj intensiv, por në krahasim me shenjat e tjera do të jeni më të favorizuar, pasi shumica e ngjarjeve astrologjike do të zhvillohen në shenjën e Akrepit, një shenjë miqësore me ju. Më 4/11 Hëna e re në Akrep do të jetë në kontrast perfekt me Uranin që ndodhet në Dem. Kjo tregon se mund të ketë disa çështje ose të natyrës romantike ose në disa marrëdhënie miqësore të cilat do t’ju krijojnë shqetësime. Surprizat do të jenë në programin e atyre ditëve dhe përfshijnë si ato të këndshmet ashtu edhe ato të pakëndshmet. Teksa shkojmë drejt mesit të muajit, emocionet do bëhen më intensive deri në datën 19/11, kur do të ndodhë eklipsi Hënor në shenjën e Akrepit. Ky eklips do të nxjerrë emocionet në sipërfaqe dhe do t’ju shtyjë të përqendroheni në atë që ndjeni, por do t’ju duhet të jeni të kujdesshëm pasi do të ketë një tendencë të përhapur për të ekzagjeruar në mendimet ose lëvizjet tuaja apo edhe emocionet tuaja. Edhe nëse mendoni se çështjet tuaja romantike kanë nevojë për sqarime këtu dhe tani përpiquni të mos provoni diçka të tillë, nëse ndjeni tejmbushje emocionale. Nga data 22/11 me hyrjen e Diellit në shenjën e Shigjetarit dhe disa ditë më vonë (24/11) me hyrjen e Mërkurit në të njëjtën shenjë, interesi juaj do të kalojë në çështje që lidhen me jetën e përditshme. Ky ndryshim në interes do të qetësojë emocionet dhe kështu do t’ju japë një pamje më të mirë dhe më realiste të gjërave që mund t’ju kenë shkëputur për pjesën më të madhe të muajit.

Dashuria
Më 5/11 Afërdita do të kalojë përballë me tuajën në Bricjap dhe në këtë pozicion do të qëndrojë për një kohë të gjatë pasi do të kthehet në një kurs retrograd. Kjo tregon se tani fillon një periudhë mjaft e gjatë, të cilës do të jeni të preokupuar me marrëdhëniet tuaja ndërpersonale. Nëse jeni në një lidhje ka shumë gjasa që të filloni të peshoni të mirat dhe të këqijat pasi është e mundur të ndiheni gati ose të hidhni hapin tjetër me partnerin ose të hidhni një hap drejt daljes. Mundohuni të mos bëni lëvizje impulsive dhe mos lejoni që një grindje që mund të keni me partnerin t’ju çojë në deklarata dhe vendime madhështore, pasi sidomos deri në datën 20/11 do të ketë një humor ekzagjerimi. Nëse jeni të lirë, Afërdita do t’i nxjerrë në plan të parë nevojat tuaja – veçanërisht ato romantike – dhe nuk do t’ju lërë t’i shpërfillni. Në një moment gjatë këtij muaji ka shumë mundësi që të ndiheni konfuz për të dhënat që ekzistojnë në një njohje që ju intereson dhe sigurisht që këto momente nuk do të jenë të përshtatshme për vendime! Nëpërmjet njerëzve që ju janë afër duket se do të ketë mundësi të mjaftueshme për të njohur njerëz të rinj.

Puna dhe Ekonomia
Detyrimet e biznesit nuk do jenë prioritet për ju këtë muaj pasi duket se do të ketë tendencë për t’i vendosur ato në mënyrë automatike. Shumëyjësia që do të ekzistojë në shenjën e Akrepit do të rrisë kreativitetin tuaj, diçka që do të shihet edhe në punë. Nëse mendoni se jeni në një punë që nuk ju lejon të jeni krijues ose nuk ju lejon të shprehni idetë tuaja krijuese, ka shumë mundësi që të filloni të largoheni prej saj dhe të merrni vendime të rëndësishme në lidhje me zhvillimin e saj. Për faktin se ky muaj – kryesisht rreth Eklipsit Hënor – do të jetë i rrëmbyeshëm , përpiquni të mos merrni vendime që mund t’ju bllokojnë për një kohë të gjatë.

LUANI
Nëntori është një muaj shumë i rëndësishëm dhe ndoshta kërkues për ju pasi do të nxjerrë në pah disa detyrime, familjare apo profesionale, të cilat do të luajnë një rol vendimtar në të ardhmen. Hëna e re që do të ndodhë në shenjën e Akrepit më 4/11 – në kontrast të saktë me Uranin nga shenja e Demit – do të nxjerrë në pah disa çështje familjare apo profesionale që do të ngrenë emocione të forta dhe mund t’ju çojnë drejt vendimeve te rëndësishme. Sidomos nëse ka gjëra që ju shtyjnë, duket se kjo Hënë e re do t’ju bëjë të zhbllokoni dhe t’i thoni gjërat “në mënyrë jo favorite”, diçka që do të ketë pasoja. Sa më të buta të jenë tonet e rezervimeve gjatë këtij muaji, aq më e lehtë do të jetë t’i shihni të dhënat në dimensionin e tyre të vërtetë dhe të bëni lëvizje që do të jenë në favorin tuaj dhe nuk do t’ju dëmtojnë. Një ditë pas 11 shtatorit, Mërkuri do të kalojë në shenjën e Akrepit dhe nga pozicioni i tij i ri do t’ju forcojë intuitën, por në të njëjtën kohë do t’ju forcojë edhe dyshimin. Deri në datën 19/11, kur do të ndodhë eklipsi Hënor në aksin Demi-Akrep, duket se kudo do të mbizotërojë një situatë “fluide”. Jupiteri nga shenja e Ujorit do të bëjë kënde të vështira me “dritat” e eklipsit, çka tregon se mund të ketë ekzagjerime qoftë në gjërat që do të thuhen, qoftë në disa lëvizje që do të bëhen. Do të fitoni nëse nuk nënvlerësoni disa situata dhe nëse nuk mbivlerësoni potencialin tuaj ndaj tyre. Nga data 22/11 klima do të ndryshojë për mirë pasi lëvizja e Diellit në shenjën e Shigjetarit do të ndihmojë në kthimin e optimizmit në mendimet tuaja. Pozicioni i ri i Diellit mbron lajme të mira për sa i përket jetës suaj personale ose një lidhjeje romantike.

Dashuria
Afërdita do të kalojë në shenjën e Bricjapit më 11/5 dhe nga pozicioni i saj i ri do të bëhet më e “rreptë” me zgjedhjet tuaja dhe veçanërisht me çështjet pezull që keni lënë në aferat romantike. Ndërkohë që Afërdita ishte në shenjën e Shigjetarit, ka shumë mundësi që të kenë lindur disa mundësi për të bërë një njohje të re, për të flirtuar por edhe për të takuar persona që ju janë dukur interesante. Tani që Afërdita ka ndryshuar shenjën e zodiakut, duket se është momenti i duhur për të parë të dhënat që ekzistojnë në jetën tuaj personale dhe për të bërë zgjedhjen tuaj. Afërdita në Bricjap nuk është aq ekstroverte dhe nuk do të sjellë shumë mundësi për njohje të reja, por do të jetë shumë e dobishme të peshoni gjërat dhe të merrni vendimet tuaja. Për shkak të rrethanave të tjera astrologjike që do të ekzistojnë këtë muaj, duket se do të krijohen momente tensioni, veçanërisht nëse jeni në një lidhje dhe pas saj fshihen disa ankesa. Mundohuni t’ia shprehni partnerit tuaj dhe mos i lini të përjetësohen, pasi ka shumë mundësi të dalin në pah dhe të krijojnë përçarje të forta në marrëdhënien tuaj. Nga data 22/11, kur Dielli dhe më pas Mërkuri do të kalojnë në shenjën e Shigjetarit, do të ketë sërish mundësi për të përmirësuar disa situata që mund të kenë qenë mjaft të vështira për ju gjatë muajit dhe për të zhvilluar një lidhje romantike.

Puna dhe Ekonomia
Këtë muaj, sidomos në dhjetëditëshin e parë, duket se do të ketë disa të dhëna për sa i përket punës të cilat do t’ju mbushin me mendime, shqetësime që mund të sjellin disa detyrime shtesë. Klima mund të jetë e çuditshme apo edhe stresuese, por mos lejoni që kjo klimë të ndikojë në punën tuaj dhe veçanërisht në marrëdhëniet tuaja profesionale. Në mes të muajit do t’ju duhet t’i kushtoni vëmendje marrëdhënieve të biznesit dhe disa situatave që mund të shfaqen në punë, pasi eklipsi hënor mund t’ju bëjë të nënvlerësoni disa prej tyre dhe në fund të mos i menaxhoni siç duhet. Pas datës 22/11 me ndryshimin e Diellit do të ketë më shumë mundësi për të zgjidhur disa çështje dhe për të rikthyer optimizmin!

VIRGJËRESHA
Nëntori është një muaj që do të sjellë surpriza dhe nuk përjashtohet mundësia që t’ju bëjë të shihni me një këndvështrim tjetër disa çështje që ju shqetësojnë gjatë kësaj periudhe. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Akrepit më 4/11 forcon komunikimin me miqtë, ju afron edhe më shumë me personat që tashmë janë rreth jush dhe shoqërimi me ta duket se ndikon shumë në mënyrën se si i shihni disa gjëra. Në fillim të muajit mund të ketë disa sjellje të njerëzve që do t’ju mërzisin pak, por nga kjo do të dalë diçka pozitive, pasi “surpriza” të tilla do t’ju ndihmojnë të keni një pamje të qartë të disa njerëzve dhe disa marrëdhënieve. Më 19/11 eklipsi Hënor që do të ndodhë në aksin Demi-Akrep sjell çështje prioritare që shqetësojnë njerëzit në mjedisin tuaj të afërt. Në të njëjtën kohë mund të ketë raste që do t’ju bëjnë të rimendoni mundësinë e një udhëtimi jashtë vendit për biznes ose fillimin e një procesi të ri arsimor, i cili do të zgjerojë horizontet tuaja shpirtërore. Përpiquni të vendosni prioritetet e duhura pasi këndet jo harmonike të Jupiterit nga shenja e Ujorit me “dritat” e eklipsit tregon se do të jetë e lehtë të rrëmbeheni dhe t’i kushtoni vëmendje gjërave që nuk duhet të jenë, duke lënë në plan dytësore. çështje të cilat janë të dukshme. Klima do të ndryshojë tërësisht nga data 22/11 me hyrjen e Diellit në shenjën e Shigjetarit dhe pak ditë më vonë në datën 24/11 me hyrjen e Mërkurit në të njëjtën shenjë. Përgjegjësitë familjare dhe çështjet e shtëpisë do të jenë prioritet për ju gjatë pesë ditëve të fundit të muajit, diçka që do t’ju afrojë më shumë me të dashurit tuaj.

Dashuria
Afërdita do të përfundojë udhëtimin e saj drejt Shigjetarit në fillim të muajit dhe do të zhvendoset te Bricjapi më 11/5. Nga pozicioni i ri ajo do të jetë më e favorshme për komunikim dhe do të krijojë ekstroversion, i cili mund të ketë humbur në të kaluarën. Njerëz të rinj dhe interesantë duket se bëjnë pamjen e tyre, ka shumë mundësi që të ketë njohje të përbashkëta që do t’ju sjellin në kontakt. Surprizat në jetën tuaj romantike janë një skenar i mundshëm për këtë muaj, veçanërisht nëse jeni vetëm. Nëse jeni në një lidhje përpiquni të shfrytëzoni kohën e lirë që do të keni me partnerin në fillim të muajit dhe mos lini disa gjëra që dëshironi të bëni së bashku për më vonë. pasi më vonë mund të shfaqen disa situata të cilat do të jenë pengesë në realizimin e planeve tuaja. Nëse jetoni në të njëjtën çati pas datës 22/11, duket se temë kryesore e diskutimit do të jetë shtëpia, detyrimet e saj dhe gjithçka tjetër që lidhet me të.

Puna dhe Ekonomia
Komunikimi do të luajë një rol shumë të rëndësishëm këtë muaj për të zgjidhur disa çështje biznesi të cilat mund të duken mjaft të komplikuara, por mund të mos jenë të tilla. Aftësitë tuaja komunikuese dhe diplomatike duket se ju ndihmojnë shumë në rregullimin e detyrimeve të punës, takimeve të biznesit por edhe të marrëveshjes. Në mes të muajit mund të ketë disa lëkundje ose mund të shfaqen informacione për çështje pune, të cilat deri më tani nuk i kishit parasysh. Vlerësoni me kujdes të dhënat e reja dhe mos nxitoni të nxirrni përfundime sepse e vërteta është se nga data 15/11 e në vazhdim do të ketë një impuls të përhapur, i cili nuk do t’ju ndihmojë të vlerësoni siç duhet të dhënat në punë.

PESHORJA
Nëntori është një muaj që në pjesën më të madhe të kohës do të jeni të zënë me çështje financiare pasi rrethanat astrologjike që do të ndodhin gjatë tij do t’ju bëjnë të merreni me to. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Akrepit më 4/11 mund të sjellë disa lëkundje qoftë në një marrëveshje financiare qoftë në një marrëveshje profesionale e cila ka të bëjë edhe me ekonominë. Në të njëjtën kohë – për shkak të kundërshtimit që do të bëjë Urani me të – janë të mundshëm skenarë pozitivë, si oferta e papritur e punës ose marrja e një bonusi të papritur. Një ditë pas 11 nëntorit, Mërkuri do të kalojë në shenjën e Akrepit dhe nga pozicioni i tij i ri do të forcojë aftësitë tuaja negociuese, veçanërisht në çështjet që kanë të bëjnë me sektorin financiar. Teksa po i afrohemi mesit të muajit, disa mendime që ju shqetësojnë duket se fillojnë të shtohen dhe kjo pasi eklipsi Hënor që do të ndodhë në aksin Demi-Akrep më 19/11 do të përforcojë skenarë të tillë. Ditët rreth eklipsit nuk janë të dobishme për të marrë vendime për fondin tuaj ose për të ndërmarrë një hap të rëndësishëm që do të ndikojë në të ardhurat tuaja. Nga data 22/11 prioritetet tuaja duket se do të ndryshojnë pasi hyrja e Diellit në shenjën e Shigjetarit dhe disa ditë më vonë (24/11) hyrja e Mërkurit në të njëjtën shenjë do t’ju kujtojë se gjatë këtij muaji nuk shfaqet. Të kaloni kohë me të dashurit tuaj, në aktivitete që ju kënaqin, por edhe në kontaktet me miqtë tuaj. Duket se do të ketë një mundësi për të “marrë” për këtë gjatë ditëve të fundit të muajit!

Dashuria
Afërdita do të përfundojë udhëtimin e saj në shenjën e Shigjetarit në fillim të muajit dhe më 5/11 do të kalojë në shenjën e Bricjapit. Nga pozicioni i saj i ri ajo do t’ju çojë në sqarime në lidhje me çështjet e ngatërruara romantike, por edhe disa flirte të cilat deri tani kanë mbetur–off mund te ndizen. Afërdita këtu kërkon stabilitet dhe kjo është ajo që do të jetë prioritet në zgjedhjen që do të bëni në jetën tuaj personale. Nëse jeni beqarë, ka shumë gjasa që të takoni një person që mund të jetë i profilit të ulët, por që do t’ju bëjë përshtypje pasi nxjerr vetëbesim dhe seriozitet. Nëse jeni në një lidhje ka shumë mundësi që disa ide për të jetuar me partnerin tuaj të bien në tavolinë. Nëse tashmë jetoni me partnerin tuaj nën të njëjtën çati, përpiquni të kurseni kohë që të dy të bëni gjëra së bashku, pasi kjo do të jetë një “ngjitës” për marrëdhënien tuaj edhe nëse në të kaluarën mund të ketë pasur disa tensione.  Nëse keni një fond të përbashkët, përpiquni të mos lejoni që pikëpamjet e ndryshme që mund të ekzistojnë për shpenzimet të krijojnë probleme të pakapërcyeshme mes jush, pasi këto mund të zgjidhen me humor të mirë dhe sidomos me dialog. Duke qenë se jeni të lirë nga data 22/11 me hyrjen e Diellit dhe pas Mërkurit në shenjën e Shigjetarit, mundësitë për njohje të reja do të shtohen përmes kontakteve me miqtë, të njohurit, të afërmit!

Puna dhe Ekonomia
Nëntori është një muaj që mund të ngrejë disa shqetësime për të ardhmen e një rasti biznesi, të ardhmen tuaj profesionale në përgjithësi, si dhe disa çështje që lidhen me sektorin financiar. Hyrja e Mërkurit në shenjën e Akrepit më 5/11 do të ndihmojë shumë në diskutimet profesionale dhe financiare, pasi do të forcojë aftësitë tuaja në pazar. Disa të dhëna mund të diferencohen në punë dhe kjo mundësi do të rritet në mes të muajit, por mos harroni se edhe nëse ka ndryshime – të cilat mund të sjellin disa vështirësi – përmes këtyre vështirësive do të ketë disa mundësi.

AKREPI
Për juve të shenjës së Akrepit, më duket se do të jeni protagonisti i Nëntorit pasi shumica e ngjarjeve astrologjike do të ndodhin në shenjën tuaj të horoskopit, duke përfshirë edhe eklipsin shumë të rëndësishëm të Hënës së plotë që do të ndodhë më 19/11 në boshtin tuaj (Dem -Akrepi). Para kësaj ne kemi Hënën e re në shenjën tuaj të zodiakut më 4/11 që tregon se muaji do të fillojë në mënyrë subversive për ju. Urani do të krijojë një kontrast të saktë me këtë Hënë të re, gjë që tregon se fusha e marrëdhënieve tuaja ndërpersonale mund të ketë rirregullime dhe ndryshime. Nëse kohët e fundit mendoni se disa marrëdhënie nuk janë funksionale, nën peshën e kësaj Hëne të re është e mundur të merrni vendimin për t’i lënë ato pas. Ky është një skenar që mund të përfshijë ose një marrëdhënie personale ose profesionale ose edhe shoqërore. Një ditë pas 11 nëntorit, Mërkuri do të kalojë në shenjën tuaj të horoskopit, diçka që tregon se ky muaj do të jetë shumë komunikues për ju. Ju vini në kontakt me njerëz ose të gjallë ose në distancë, takoheni me disa njerëz, shprehni idetë tuaja, shkëmbeni mendime dhe e gjithë kjo duket se çon në përfundimin e marrëdhënieve të reja. Në datën 19/11, kur do të ndodhë Hëna e Plotë/ Eklipsi Hënor, ka shumë mundësi që të ketë çështje që do të shfaqen papritur, si dhe ka shumë mundësi që të shfaqen papritur disa detyrime familjare apo disa vendime në lidhje me shtëpinë. Nëse ju ka ardhur në mendje ideja e lëvizjes, duket se brenda këtij muaji do të merrni vendimin përfundimtar, pasi të gjitha ngjarjet astrologjike që ndodhin tregojnë se Nëntori është një muaj ndryshimesh për ju në shumë nivele. Disa nga ndryshimet nuk do të jenë të lehta, por ato premtojnë të ndihmojnë zhvillimin tuaj. Hyrja e Diellit në shenjën e Shigjetarit (22/11) dhe hyrja e Mërkurit në të njëjtën shenjë (24/11) ndryshojnë skenën planetare dhe disponimin tuaj. Në ditët e fundit të muajit sektori financiar do jetë prioritet pasi do të nisë një periudhë që do të ndihmojë në shlyerjen e disa detyrimeve.

Dashuria
Nëntori, siç u përmend më lart është një muaj ndryshimesh dhe kjo vlen edhe për jetën tuaj personale. Hëna e re subversive që do të ndodhë në shenjën tuaj të zodiakut më 4/11 por edhe eklipsi i Hënës së Plotë/ që do të ndodhë më 19/11 tregojnë se fusha e marrëdhënieve ndërpersonale do të kalojë në një sitë gjatë këtij muaji. Nëse jeni në një lidhje ku ka ankesa dhe disa gjëra të fshehura “nën qilim” përpiquni t’i zgjidhni dhe të mos i lini të përjetësohen, pasi ka shumë mundësi të jenë shkaku i këputjeve të përhershme. Nëse jeni të lirë me hyrjen e Afërditës në shenjën e Bricjapit më 5/11, duket se do të ketë mundësi për të bërë njohje të reja dhe për t’u afruar me persona me të cilët flisni të njëjtën gjuhë.

Puna dhe Ekonomia
Një marrëdhënie biznesi apo një bashkëpunim duket se do t’ju angazhoj shumë këtë muaj, veçanërisht nëse ka disa çështje pezull në të. Disa vendime që mund të marrë një partner mund t’ju bëjnë të mendoni dhe të jenë fillimi i një reaksioni zinxhir. Hëna e re shpërthyese dhe eklipsi që do të ndodhë në boshtin tuaj këtë muaj tregojnë se gjërat do të jenë fluide dhe ka shumë të ngjarë që në marrëdhëniet e biznesit të ketë disa të dhëna që do ta ndryshojnë situatën. Mundohuni të ruani një stabilitet edhe nëse shihni që shumë gjëra rreth jush ndryshojnë vazhdimisht dhe pas datës 22/11 do të jetë më e lehtë të vlerësoni situatat dhe të merrni vendimet tuaja.

SHIGJETARI
Nëntori është një muaj që tregon se si do të kërkoni një mënyrë për t’u larguar nga të gjitha “zhurmat” dhe grupet e së shkuarës për t’u afruar me veten dhe nevojat tuaja më të thella. Shumë yjësia që do të jetë në shenjën e Akrepit tregon introversion, diçka që nuk është e zakonshme për ju, por ndonjëherë është e nevojshme për t’u rigrupuar. Hëna e re që do të ndodhë në shenjën e Akrepit më 4/11 – në kontrast të saktë me Uranin nga Demi – tregon se mund të ketë disa çështje që ju shkaktojnë ankth, shqetësim dhe trazira. Mundohuni të rregulloni atë që keni në dorë dhe mos e lini veten të konsumoheni në mendime të pafundme për gjëra që nuk ju kalojnë nga dora juaj.

Dashuria
Një ditë pas 11 nëntorit, Mërkuri kalon në shenjën e Akrepit dhe nga pozicioni i tij i ri do të forcojë intuitën tuaj, e cila do t’ju ndihmojë shumë për vendimet tuaja këtë muaj. Duket se do të bëheni shumë të kujdesshëm dhe selektiv me njerëzit që do të takoni dhe kjo do të jetë shumë e dobishme – le t’i dinë pak dhe të përzgjedhur planet tuaja, qoftë personalisht apo profesionalisht – pasi pozicioni i ri i Mërkurit tregon një sfond ndryshe, si dhe diskutime në prapaskenë. Më 19/11 do të ketë një eklips Hënor në aksin Demi-Akrep, i cili do të sjellë sërish në plan të parë disa fobi dhe disa shqetësime. Mundohuni t’i kushtoni vëmendje sektorit financiar dhe mos bëni lëvizje të rrezikshme në të. Nga data 22/11 me hyrjen e Diellit në shenjën tuaj të horoskopit fillon muaji i ditëlindjes tuaj dhe klima ndryshon! Gradualisht do të vini re se si do të gjeni ekstroversionin tuaj dhe do të bëheni Shigjetari që të gjithë e njohin dhe e duan! Në datën 24/11, Mërkuri kalon edhe në shenjën tuaj të horoskopit – pozicion jo edhe aq i mirë për të – për këtë ka nevojë për vëmendje dhe filtër në informacione dhe diskutime.

Puna dhe Ekonomia
Puna dhe sidomos pjesa financiare e punës duket se do ju angazhojë shumë këtë muaj. Mund të keni disa plane në mendje, por ato mund të mos evoluojnë me ritmin dhe shpejtësinë që dëshironi. Pozicioni i ri i Mërkurit në shenjën e Akrepit nga data 5/11 do të forcojë intuitën tuaj, e cila do të jetë këshilltarja juaj e vlefshme sidomos përpara se të merrni ndonjë vendim në lidhje me punën. Gjithashtu do të ishte mirë t’i kushtoni vëmendje disa “puseve” që mund të ekzistojnë me personat e ambientit tuaj profesional, pasi ky muaj mund të sjellë disa diskutime në prapaskenë dhe disa lëvizje që do të bëhen në mënyrë artizanale dhe pothuajse sekrete. Përpiquni të përmbaheni nga bisedat “sekrete”, për të mos u ekspozuar në rast rrjedhjeje.

BRICJAPI
Nëntori është një muaj që mund të mos ketë shumë mundësi për të pushuar dhe për të kaluar kohën duke bërë atë që dëshironi, por duket se do të jeni një nga të favorizuarit e zodiakut, pasi nuk duket aq i vështirë. Hëna e re që do të zhvillohet në shenjën e Akrepit më 4/11 dhe kontrasti i saktë që do të bëjë Urani në shenjën e Demit, mund të sjellë në vesh disa diskutime të ndodhura në periudhën e mëparshme, disa fjalë, informacione u thanë pas shpine nga njerëzit përreth jush, të cilat do t’ju irritojnë. Mundohuni të mos lejoni që emocionet e forta dhe impulsive të marrin frenat e çështjeve të tilla, pasi është e sigurt se do të ketë disa polemika dhe këputje me persona të caktuar. Një ditë pas, më 11 nëntor, Mërkuri do të kalojë në shenjën e Akrepit dhe nga pozicioni i tij i ri tregon se do të shqetësoheni  veçanërisht për diskutimet, komunikimin, idetë dhe opinionet e njerëzve me të cilët do të shoqëroheni. Këtë muaj do të kërkoni “aleatë”, do të kërkoni kontakte me njerëz që njihni se mund t’ju kuptojnë pa pasur nevojë të flisni shumë dhe kjo do t’i motivojë ata të forcojnë marrëdhëniet miqësore. Më 19/11 eklipsi Hënor që do të ndodhë në aksin Demi-Akrep mund të nxjerrë në pah disa çështje që kanë të bëjnë me një lidhje miqësore apo dashurie, të cilat do të kenë nevojë për vëmendje pasi do të tregojnë evolucionin e kësaj marrëdhënieje. Nuk përjashtohen edhe përmbysjet, sidomos nëse ka shumë çështje që nuk janë zgjidhur. Më 22/11 Dielli do të kalojë në shenjën e Shigjetarit dhe nga pozicioni i tij i ri do ju ndryshojë humorin dhe mënyrën se si i trajtoni gjërat. Pozicioni i ri i Diellit tregon optimizëm dhe gjithashtu tregon zhvendosjen e interesit tuaj për çështjet e së kaluarës.

Dashuria
Afërdita do të kalojë më 4/11 në shenjën tuaj të horoskopit do të qëndrojë për një periudhë mjaft të gjatë – rreth katër muaj – pasi në fund të dhjetorit do të fillojë kursin e saj retrogradë. Kjo tregon se për ju fillon një periudhë gjatë së cilës do të shqetësoheni veçanërisht për çështjet që kanë të bëjnë me jetën tuaj personale, pavarësisht nëse jeni beqar apo në një lidhje. Prioritetet tuaja romantike, çfarë kërkoni nga një partner, si dhe vlerësimi i një marrëdhënieje apo një zgjedhjeje që keni bërë do të jetë në qendër të interesit tuaj. Nëse jeni të lirë, mund të nevojiten disa sqarime në një lidhje romantike – e cila mbetet meteorike – pasi Afërdita në shenjën tuaj të horoskopit tregon se do të preferoni bisedat e qarta dhe nuk do të lini një kohë tjetër të kalojë kështu. Nëse jeni në një lidhje tani është koha e duhur për të bërë disa diskutime me partnerin tuaj të cilat do t’ju tregojnë nëse po kërkoni në të njëjtin drejtim, nëse po kërkoni të njëjtat gjëra, nëse keni ndryshuar prioritete etj. Gjithsesi, duket se kjo periudhë – duke nisur nga nëntori – do të sjellë shumë sqarime.

Puna dhe Ekonomia
Informacioni do të luajë një rol vendimtar në menaxhimin e punëve të biznesit këtë muaj, pasi duket se do të ketë stuhi! Herë pas here ka mundësi që t’ju arrijë informacion i cili nuk është i saktë, ndaj duhet të jeni shumë të kujdesshëm dhe të përdorni filtrin e logjikës, për të mos u joshur dhe për të mos hyrë në procesin e “telefonit të prishur”. Do të ishte mirë të qëndroni larg diskutimeve që zhvillohen në prapaskenë dhe shqetësojnë personat e mjedisit tuaj profesional, në mënyrë që të reduktoni gjasat për keqkuptime dhe keqkuptime.

UJORI
Nëntori është një muaj që duket se ka kërkesa nga ju, pasi gjatë tij do ketë ndryshime dhe përmbysje. Hëna e re që do të ndodhë në shenjën e Akrepit më 4/11, në ndryshim nga Urani në Dem, mund të sjellë disa ndryshime në punë. Çështjet e biznesit tuaj do të jenë në qendër të vëmendjes këtë muaj për shkak të kompleksitetit të tyre, por edhe për shkak të ndryshimeve që duket se ndodhin në to. Është e mundur të ndiheni sikur dëshironi të largoheni nga të gjithë dhe gjithçka për t’u qetësuar, por nëse kjo nuk është e mundur, përpiquni të mos bëni lëvizje të çuditshme që mund të krijojnë probleme, veçanërisht në fushën profesionale. Më 19/11 do të ndodhë eklipsi i Hënës së Plotë/ në aksin Demi-Akrep dhe sërish do të dalin në pah çështjet që kanë të bëjnë me sektorin profesional, si dhe disa çështje familjare. Kurthi i këtij eklipsi është se mund t’ju çojë të nënvlerësoni disa situata në dy fushat e mësipërme – të cilat duhet t’i shihni në detaje – dhe në fund të fundit kjo mund t’ju çojë në përfundime dhe rezultate të gabuara që nuk i dëshironi. Nga data 22/11 klima do të fillojë të ndriçohet pasi Dielli do të kalojë në shenjën e Shigjetarit, një shenjë shumë më miqësore për ju. Njerëzit përreth jush, miqtë dhe të dashurit tuaj do të luajnë një rol të veçantë në humorin tuaj gjatë ditëve të fundit të muajit.

Dashuria
Afërdita do të ndryshojë shenjën e zodiakut më 11/5 dhe do të kalojë te Bricjapi dhe do ju bëjë që t’i shihni më me përgjegjësi punët tuaja romantike. Në të kaluarën, ndërsa Afërdita ishte në shenjën e Shigjetarit, mund të keni pasur mundësi të bëni disa njohje të reja ose të njihni njerëz më të mirë që ju kishin tërhequr interesin. Tani që nis me ndryshimin e Afërditës, duket se ka ardhur koha e vendimeve. Këto vendime duhet të jenë të kujdesshme dhe jo impulsive. Nëse jeni të lirë, do t’ju kërkohet të vendosni për zhvillimin e një njohjeje. Është e mundur që një person i së shkuarës të dalë në pah, por mos lejoni që emocionet e forta t’ju çojnë në një vendim të nxituar. Nëse jeni në një lidhje, mos lejoni që tensioni që mund të ekzistojë në fusha të tjera – si ajo profesionale – të shfaqet në marrëdhënien me partnerin dhe të krijojë probleme. Nga data 22/11 e në vazhdim, me ndryshimin e Diellit dhe Mërkurit që do të kalojë në shenjën e Shigjetarit, do të nisë një periudhë më e relaksuar dhe gazmore, diçka që do të ndihmojë shumë klimën mes jush dhe partnerit.

Puna dhe Ekonomia
Ngjarjet astrologjike të nëntorit tregojnë se mund të ketë lëvizshmëri ose disa ndryshime në çështjet që kanë të bëjnë me punën. Shumëyjësitë  në shenjën e Akrepit, Hëna e re në këtë shenjë por edhe eklipsi në aksin Dem-Akrep tregojnë se këtë muaj mund të krijohen të dhëna që do t’ju shtyjnë të merrni disa vendime, mundësisht të bëni disa ndryshime në sektorin profesional. Do të ishte mirë të mos bëni hap të ri tani në nëntor pasi skena planetare nuk premton stabilitet. Sekreti për këtë muaj është qetësia pasi nëse nuk bini në grackën e tensioneve, sabotimeve dhe polemikave, është e sigurt që do të mund t’i shihni të qarta çështjet që lidhen me punën.

PESHQIT
Nëntori është një muaj që do të sjellë nostalgji për disa persona, me shumë mundësi ata janë në mjedisin tuaj më të gjerë miqësor ose për momentin janë gjeografikisht larg jush dhe bashkë me nostalgjinë do të vijnë edhe kujtimet. Hëna e re do të zhvillohet në shenjën e Akrepit më 11/4 dhe kontrasti i saktë që krijon me Uranin nga shenja e Demit, mund t’ju çojë në vendime të papritura në lidhje me një udhëtim, një lëvizje, me shumë mundësi dhe një hapje profesionale në një tjetër qytet apo shtet! Takimet me persona që nuk i keni parë prej kohësh si dhe disa takime rastësore do ju befasojnë dhe do ju krijojnë ndjenja herë pozitive e herë të hidhura. Një ditë më pas 11 nëntor, Mërkuri kalon edhe në shenjën e Akrepit, diçka që tregon se komunikimi këtë muaj do të ketë nderin e tij dhe mund të rindezë disa marrëdhënie me njerëzit e mjedisit tuaj më të gjerë, si dhe me disa të afërm tuaj. Eklipsi i Hënës së Plotë që ndodhë në aksin Dem-Akrep më 19/11 mund të krijojë disa polemika ose të bëjë akoma më intensive mosmarrëveshjet që mund të ekzistojnë në një diskutim apo në një grup. Është e mundur të kuptosh se mënyra jote e të menduarit është “vite drite” larg nga disa njerëz që ju rrethojnë, diçka që do t’ju largojë fatalisht prej tyre. Më 22/11 Dielli do të kalojë në shenjën e Shigjetarit dhe pak ditë më vonë (24/11) do ta ndjekë Merkuri.

Dashuria
Afërdita do kalojë shenjën e Bricjapit më 5/11 dhe nga pozicioni i saj i ri do ju krijojë nevojën për të njohur një person specifik që ju ka tërhequr interesin. Ky person mund të vijë nga mjedisi juaj më i gjerë miqësor ose mund ta takoni nëpërmjet miqve dhe të njohurve të përbashkët. Pozicioni i ri i Afërditës dhe prania e disa planetëve në shenjën e Akrepit tregojnë se ky muaj premton mundësi në nivel emocional. Nëse jeni në një lidhje, aktivitetet e përbashkëta me partnerin tuaj si dhe vizitat tek miqtë dhe të njohurit e përbashkët do t’ju mbajnë të angazhuar dhe të këndshëm gjatë gjithë muajit. “Sekreti” është të mos lejoni që çështjet e palëve të treta të hyjnë në marrëdhënien tuaj dhe t’ju vendosin në një proces konfrontimi mes jush.

Puna dhe Ekonomia
Këtë muaj duket se mund të ndjeni se disa gjëra që dëshironi të zhvilloni në punë mbeten të ndenjura, diçka që do të ndikojë në disponimin tuaj dhe ndoshta do t’ju acarojë. Mundohuni t’i lini gjërat të rrjedhin në kohën që ata duan pasi këtë muaj do të ketë një humor për të bërë gjithçka shpejt, por kjo duket se nuk do të ketë rezultatet pozitive të pritura për ju. Pas datës 22/11 me hyrjen e Diellit dhe Mërkurit në shenjën e Shigjetarit, do të ketë lëvizshmëri për sa i përket rasteve profesionale që kishin mbetur të mbërthyer në periudhën e mëparshme. Gjithashtu ka mundësi që të ketë disa ngjarje që do të jenë një mundësi për ju, pasi menaxhimi i tyre do t’ju bëjë të tregoni aftësitë tuaja.

Për më shumë detaje mund të kontaktoni drejtpërdrejt me astrologun Jorgo Pulla: Tel. 0699464446 ose pranë websajtit www.astrologu.al

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*