Është një rekord i trishtuar që Italia mban vendin e parë  në renditjen botërore për turizmin seksual. Për ta thënë atë, sipas Qendrës Page, janë vlerësimet e organizatës jo-fitimprurëse Ecpat,

Përfundimi i Shfrytëzimit Seksual të Fëmijëve, nga përvoja e dekadave. Më shumë se 80 mijë italianë udhëtojnë çdo vit në kërkim të kënaqësisë, shpesh edhe të gjuetisë së të miturve. Tailanda mbetet destinacioni më i kërkuar, por Brazili, Kenia, Moldavia dhe vendet e tjera të Evropës Lindore shfaqen në krye të listës.

Bota e turizmit seksual

Mesatarja turistike seksuale është midis moshës 20 dhe 45 vjeç, shpesh me një kualifikim të mirë arsimor dhe një tendencë për t’u tërhequr nga marrëdhëniet me të miturit. Në krahët e tyre, meshkujt dhe femrat, adoleshentët, por përfundojnë edhe fëmijët përfundojnë.

Është një “biznes i vërtetë”, që këto vende të huaja, të varfëra dhe me mungesë  kulture, shfrytëzojnë duke kuptuar se është para e lehtë dhe e shpejtë “, shpjegon Yasmin Abo Loha, sekretar i përgjithshëm i Ecpat Italia. “Pak si ajo që ndodh këtu në Itali, edhe nëse në një mënyrë paksa ndryshe, ku ka nga ata që, për të ndihmuar familjen, prostituojnë veten në shtëpi”.

Rreth fenomenit të turizmit seksual, u lind një biznes i vërtetë, me qëllim që ta bënte përvojën aq të thjeshtë dhe të këndshëm për udhëtarin. Faqet dhe blogje si Gnoccatravels ju lejojnë të ndani mendimet dhe kritikat me prostituta, qendra masazhesh dhe klube zhveshëse. Me rastin e Kupës Botërore të Brazilit në vitin 2014, shumë gra vendase nisën të kërkonin mësues të gjuhës italiane dhe angleze, për të akomoduar më mirë turistët dhe për të rritur klientelën e tyre. Udhëtarëve seksual u jepet edhe katalogë aktualë të fëmijëve dhe vajzave të reja, shpesh të ofruara nga të njëjtët shoferë taksie që i shoqërojnë ata nga aeroporti në hotel.

Por problemi nuk ka të bëjë vetëm me ata që zgjedhin të udhëtojnë në mënyrë specifike në kërkim të kënaqësisë. Rreth 65% e atyre që udhëtojnë për biznes, gjatë qëndrimit të tyre,  tërheqjen nga banorët  të cilët kanë tendencë të “rritin turizmin seksual, përpiqen ta bëjnë atë një tërheqje”. Një prirje gjithnjë e më e përhapur edhe në Itali, ku disa hotele ekstra luksoze gjithashtu ofrojnë një katalog përcjellës midis pajisjeve të dhomës. Rrjeti i errët Interneti luan një rol udhëheqës, në veçanti rrjeti i errët, mund të arrihet vetëm përmes programeve specifike dhe procedurave të veçanta të qasjes. “Krimi i organizuar,  më i madh në botë, tani ka kapur këtë nevojë dhe ka katërfishuar materialin e abuzimit të fëmijëve që qarkullon në ueb ku ai i shpëton kontrollit”, raporton Yasmin. “Për fat të mirë, Italia ka një nga ligjet më të mira në botë për të ndëshkuar ata që e kryejnë këtë krim edhe në vendet e huaja”.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*