Kryeministri Rama prezantoi sot ‘revolucionin digjital’, i cili përfshin 472 aplikime për shërbime online dhe jo më në radhë sportelesh. Po ashtu nga qershori hyn online blloku i dytë prej 395 shërbimësh. Vetëm disa shërbime nuk do të hynë online për shkak të nevojës për paraqje të personit për aplikim.

Sipas Ramës me këtë metodë të re i jepet fund radhëve të gjata, ryshfeteve apo emigrantët nuk mund të prishin pushimet e tyre për radhët apo të vijnë në Shqipëri vetëm për këto shërbime pasi mund t’i bëjnë nga shtëpia. Sa i përket të moshuarve, ai tha se mund t’i ndihmojnë të afërmit apo të rinjtë.

STATUSI I EDI RAMËS

Revolucioni digjital përfshin 472 aplikime për shërbime që deri dje krijonin radhë nëpër sportele, ndërsa pas prezantimit të platformës bëhet online, përmes smartfonit apo kompjuterit

Videon Rama e shoqëron edhe me shpiegimet se çfarë përfitojnë qytetarët:

• Qytetarëve nuk do t’u kërkohen më dokumente shtetëtorë kur aplikojnë, po vetëm dokumenta që janë individualë

• Të gjithë dokumentet shtetërorë të nevojshëm për dosjen e aplikimit online, do të sigurohen për llogari të qytetarit, nga vetë punonjësi i sportelit përkatës

• Qytetarët do të mund ta ndjekin online ecurinë e aplikimit të tyre dhe do të paraqiten në sportel vetëm nëse prezenca e tyre është e detyrueshme nga përcaktimet ligjore për të marrë shërbimin

• Ky proces transformues rrënjësor do të zhdukë brenda 2020-ës, radhët për të kërkuar një shërbim; shkurtojë kohën e humbur për të marrë një shërbim; eliminojë masivisht rryshfetin

• Në qershor do të hyjë online blloku i dytë prej 395 shërbimesh dhe deri në fund të vitit 2020 do të jenë 91% të të gjitha aplikimeve për shërbime (me pak përjashtime të paevitueshme dot për shkak të nevojës së paraqitjes së personit për një aplikim) do të bëhen vetëm online në https://e-albania.al

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*