Nga Agron Brataj

Drejtori i ujësjellsit / edhe pse kemi 80% të humbjes në rrjet faturat duhet ti paguani.

Drejtori i ri i ujesjellësit në konferencë për shtyp për mediat prezanton problematikën me të cilën përballet institucioni. Sipas tij, institucioni ka 80 % të ujit humbje në rrjetë dhe mosfaturim. Uji nga depot grumbullim/prodhimit deri më depot  qëndrore  të shpërndarjes humbet në rrjet.

Ne qytetin e Vlores, bashke me Njesite Administrative, prodhohet 2 milion e 300 mije m3 uje.

Faturohet 450 mije dhe humbjet jane 80%.

60% e ujit shperndahet nga depot.

20% jane humbjet teknike.

20% shperndarja pa depo.

Me fillimin e punes time, sqaroi Leskaj  niveli i arketimeve per faturen korrente pra per faturen e muajit eshte ne nivelin 46% dhe arketime nga debite e prapambetura 10%.

Administrata e fryrë ( 380 punonjës)dhe punonjësit e pa kualifikuar do ti nënshtrohen  një kontrolli të brendshëm. Mos efincensa e institucionit si pasojë e keqadministeimit të institucionit.

Sipas drejtorit Shkëlqim Leskaj, investimet kanë qënë të pamjaftueshme për të furnizuar  qytetin me ujë të pijshëm. Para se të merrja detyrën kam kërkuar vijimin e investimeve, për përmirësim me furnizimin me ujë të pijshëm në të kundërt nuk ka përmirësim në sektorin e ujit.

Leskaj mori detyrën pak kohë më parë pas rrokadës në bashkinë e Vlorës, më emërimi n/ Kr  të Afrim Qëndro.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*