Pas vrasjes së liderit të tyre, Abu BKR al-Baghdadi tensioned në Mozambik, ku sipas burimeve të ushtrisë vendase, 7 ushtarë rusë janë vrarë nga ISIS ndërkohë që mediat ruse flasin se 4 prej tyre u është prerë koka.

Edhe pse nga viti 2017 ka një marrëveshje midis qeverisë së Mozambikut dhe Rusisë për asistencë ushtarake në vendin ku grupe si al-Shahab të lidhura me ISIS po kontrollojnë disa territore në kufi me Tanzaninë, zyrtarisht nuk ka prani të ushtarëve rusë.

Ushtarakët e vrarë i përkasin grupit paraushtarak i quajtur Ëagner Grup, në pronësi të Yevgeny Prigozhin, një person që përflitet si i lidhur ngushtë me presidentin rus Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*