Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta ktheu dje për rishqyrtim në parlament ndryshimet në dy ligje “Për mediat audiovizive” dhe “Për komunikimet elektronike”.

Organizata “Reporterët pas Kufij” kanë mbështetur vendimin e presidentit, për rishqyrtimin e pakteës “Anti-shpifje”, ku thekson se me këtë paketë qeveria synon që të kontrolloje median në kundërshtim me Kushtetutën e shqiptare.

“Organizata ‘Reporterët pa Kufij’, mirëpret vendimin e Presidentit #Albania @ilirmetazyrtar për të rikthyer në Parlament 2 ligje të të ashtuquajturës “paketë anti-shpifje”, që shihet si një përpjekje e qeverisë për të kontrolluar median, në kundërshtim me Kushtetutën shqiptare dhe Konventat e të Drejtave të Njeriut.”- shkruhet në njoftimin në Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*