Qarku i Lezhës për herë të parë pas disa ditësh nuk ka pasur reshje në 24 orët e fundit. Problemet vijojnë ende edhe pse jo në masën e ditëve që lamë pas, pasi 2 mijë e 600 hektarë tokë janë ende nën ujë.

Ndërkohë 30 familje janë evakuar, në Bashkinë e Lezhës 27 dhe 3 në Bashkinë Kurbin 3. Po ashtu në tre lumenjtë Drin, Gjadër e Mat ka rënie të nivelit të ujit që do të thotë se s’ka më përmbytje të mëtejshme të tokave.

NJOFTIM ZYRTAR

Situata në qarkun Lezhë,  deri në orën 09.00, të datës 12.01.21,

-Në shkallë qarku gjatë 24 orëve nuk kemi patur reshje.

-Nga informacionet e ardhura nga shtabet e MC në bashkitë, kemi:

-kemi 30 familje te evakuara, konkretisht; 27 në bashkinë Lezhë dhe 3 në bashkinë Kurbin;

-Nga Drejtoria Rajonale e Monumeteve të Kultures Shkodër, informohemi se gjatë inspektimit të Ura Zogut, “monument kulture”,  mbi lumin Mat, si pasojë e prurjeve të shumta nga reshjet e fundit u konstatua se kemba ku mbeshtetet harku i fundit ka çeduar duke sjelle per pasoje edhe uljen rreth 15 cm të trasese se ures, duke rrezikuar seriozisht shembjen e ures.

-rezervuarët janë në monitorim dhe vazhdon shkarkimi i tyre;

-gjendja e akseve rrugore eshte pa probleme.

-furnizimi me ujë dhe me energji elektrike eshte pa probleme;

-kemi të përmbytura rreth 2600 ha tokë bujqësore dhe konkretisht:

-në bashkinë Lezhë 2500 ha tokë bujqësore.

-në bashkinë Kurbini 100 ha takë bujqësore.

Niveli i ujrave në lumenj dhe hidrovore në qarkun Lezhë

-lumi Drin,                    niveli 1.2 m,    renie  0.8 m;

-lumi Gjadër,          niveli  6 m,      renie  0.7 m;

-lumi Mat,                    niveli  3 m,       renie    1 m;

-në hidrovorin  Balldre,     niveli  -1.00 m, ska renie.

– në hidrovorin  Ishull Shengjin,  niveli -0.5 m poshtë kuotes kritike,

-në hidrovorët Gocaj dhe Grukë zezë,   50 cm renie.

– në hidrovrin Tale,           niveli   – 0.15 m  renie  -5 cm.

– në hidrovorin Shllinza,   niveli  -0.8,         renie 50cm.

– në hidrovorin  Droje,       niveli  00.00,      renie 40cm.

-hidrovorët  punojne me kapacitet të plote dhe furrnizohen normalisht me energji elektrike.

-Shtabet emergjencave dhe strukturat përkatese, janë në gatishmeri maksimale, për menaxhimin dhe ndërhyrjet imediate të situatës shkaktuar nga rreshjet e shirave.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*