Gjatë një kontrollimi në një kantier të madh ndërtimi në Wolfsburg  të Gjermanisë, autoritetet doganore kanë gjetur 12 punëtorë shqiptarë, të punësuar ilegalisht.

Sipas mediave vendase në momentin kur po afroheshin makinat e doganës, tre punëtorë shqiptarë kanë tentuar të largohen. Ndërkohë, pas kontrollimit të bërë, u konstatua se ata nuk kishin leje qëndrimi dhe as leje pune në Gjermani.

Tetë prej tyre fillimisht kanë treguar dokumente false identiteti të vendeve të Evropës Lindore që janë anëtare të BE-së. Mirëpo, pavarësisht tentativës së  tyre, autoritetet i dërguan punëtorët në polici për ekzaminim më të saktë të dokumenteve dhe për marrje në pyetje.

Doganierët me këtë rast kanë konstatuar se disa nga punëtorët kanë qenë duke marrë padrejtësisht ndihma sociale ose kanë qenë të regjistruar në mënyrë fiktive si persona me veprimtari të pavarur.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*