Ka disa tema për të cilat flisni vetëm me mikeshat tuaja të ngushta, ose preferoni të mos flisni me askënd, thjesht kërkoni në Google.

Një ndër pyetjet që mundon më së shumti vajzat është “Sa kohë mund ta lini brenda një tampon?” Për këtë pyetje duhet të keni zero turp, sepse dituria është fuqi. Sigurisht, të gjithë prodhuesit e tamponit paralajmërojnë qartë mbajtjen e tamponit për një maksimum prej 8 orësh. Mirëpo, ndodh ndonjëherë që dita juaj është shumë e gjatë dhe ju nuk keni kohë ta ndryshoni atë çdo 480 minuta.

Çfarë ndodh në të tilla raste?

Nëse harroni tamponin për shumë kohë, përveç aromës të pakëndëshme, rreziku i infeksionit rritet sa më gjatë që ta lini brenda.

Më serioze nga këto është sindromi i shokut toksik, i cili klasifikohet si një urgjencë mjekësore dhe kërkon ndërhyrje të menjëhershme.

Sindromi i shokut toksik mund të jetë fatal, por ndodh shumë rrallë (sipas Shërbimit të Informacionit Tokësor Shock, ka mesatarisht 40 raste të raportuara në vit në Mbretërinë e Bashkuar).

Simptomat mund të përfshijnë:

-Ethe

-Dhimbje koke dhe të dridhura

-Të vjella dhe diarre

-Marramendje dhe ligështim

Prandaj vajza, ajo çfarë këshillohet nga mjekët është mbajtja e një tamponi për 8 orë, jo më shumë!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*